Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Ταξίδι – Απλές συμβουλές για άτομα με καρκίνο

Healthstories Ταξίδι - Απλές συμβουλές για άτομα με καρκίνο

Τα άτομα με καρκίνο όταν υπάρχει ανάγκη για ταξίδι, είτε πρόκειται για διακοπές, για επαγγελματικούς σκοπούς ή για θεραπείες, αναρωτιούνται αν θα ήταν ασφαλές να ταξιδέψουν.

Γενικά θεωρείται ασφαλές για τα άτομα με καρκίνο να ταξιδεύουν, αλλά υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που θα πρέπει να ακυρώσουν τα σχέδιά τους ή να συζητήσουν με τον γιατρό για το ταξίδι.

Εάν υποβληθήκατε σε μεγάλη χειρουργική επέμβαση για καρκίνο πριν από τέσσερις έως έξι εβδομάδες ή εάν υποβάλλεστε σε χημειοθεραπεία και έχετε κάνει έγχυση πριν μία εβδομάδα, δεν πρέπει να ταξιδέψετε, λόγω πιθανών επιπτώσεων όπως αφυδάτωση, ναυτία ή σοβαρή κόπωση. Οι πτήσεις μεγάλης διάρκειας μπορεί να επιδεινώσουν αυτά τα συμπτώματα.

Σημειωτέον, δεν υπάρχουν καθιερωμένοι κανονισμοί ή κριτήρια για να κριθεί ένα άτομο με καρκίνο ακατάλληλο να ταξιδέψει. Ωστόσο, σύμφωνα με ένα άρθρο ανασκόπησης που δημοσιεύτηκε στο Journal of Global Oncology, τα άτομα που λαμβάνουν εντατική ακτινοβολία ή συστηματικές θεραπείες καρκίνου, τα άτομα των οποίων ο καρκίνος απαιτεί στενή παρακολούθηση ή τα άτομα με καρκίνο σταδίου 4, δεν πρέπει να ταξιδεύουν με εμπορικές αεροπορικές εταιρείες.

Πιθανοί κίνδυνοι από τα ταξίδια για τα άτομα με καρκίνο

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε:

Τι να κάνετε από πριν

Ο γιατρός μπορεί να κανονίσει τα φάρμακα που θα χρειαστεί να πάρετε μαζί σας και να καθορίσει εάν θα χρειαστείτε μια ιατρική βεβαίωση για την κατάστασή σας και τα φάρμακα που παίρνετε. Για παράδειγμα, αυτό μπορεί να είναι απαραίτητο εάν παίρνετε ένα συνθετικό οπιοειδές για τον πόνο που σχετίζεται με τον καρκίνο.

Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε και να προετοιμαστείτε ένα ασφαλές ταξίδι.

Διαβάστε επίσης

Οι πιο επικίνδυνες και οι πιο ασφαλείς χώρες για ταξίδια το 2024

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Το 60-65% των καρκίνων θεραπεύονται

Exit mobile version