Εκτενές αφιέρωμα για τη γαστρονομία της Καρπάθου και τους στενούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα με την Ιταλία δημοσίευσε η ιταλική La Repubblica σε συνέχεια προγραμματισμένης δημοσιογραφικής αποστολής του δήμου.
Σύμφωνα με τη δημοφιλή εφημερίδα που έχει εκατομμύρια αναγνώστες, «στην Κάρπαθο οι γυναίκες εξακολουθούν να ζυμώνουν μακαρούνες στο χέρι κάθε μέρα, κοιτάζοντας έξω από τα παράθυρα των σπιτιών τους ή από τις μικρές ταβέρνες στους λόφους και τις σμαραγδένιες ακτές.
Στο πλαίσιο του άρθρου, οι Ιταλοί συντάκτες δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από την αγνή φιλοξενία των ντόπιων, τον αυθορμητισμό του τόπου και την αυθεντικότητα του νησιού που προσφέρει «γενναιόδωρα ταξίδια στη γεύση, τη φύση και την ιστορία».
Η ανάδειξη της Καρπάθου μέσα από διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως η LaRepubblica, με πρωτοβουλίες του δήμου, επιβεβαιώνει τη δυναμική του νησιού ως αυθεντικού προορισμού πολιτισμού, γαστρονομίας και βιώσιμου τουρισμού.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
photo shutterstock
Διαβάστε επίσης
Ο κίνδυνος από τη συχνή κατανάλωση ροφημάτων με τεχνητά γλυκαντικά – Πως επηρεάζουν τον οργανισμό
Πέθανε η αγρότισσα από το Μεσολόγγι που είχε χαρίσει στο ΕΚΑΒ ένα ασθενοφόρο