Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Απαντήσεις σε 8 ερωτήσεις για το φετινό Πάσχα

Δεύτερο Πάσχα πανδημίας γιορτάζουν οι Έλληνες. Το υπουργείο Τουρισμού συνοψίζει όσα ισχύουν για το φετινό Πάσχα και τα ταξίδια, σε 8 ερωτήσεις και απαντήσεις.

Τι ισχύει για τα τουριστικά καταλύματα έως και τη Δευτέρα, 3 Μαΐου 2021;

Τα τουριστικά καταλύματα λειτουργούν κανονικά. Θα πρέπει βέβαια, να έχουν λάβει σήμα πιστοποίησης «Health First» και να τηρούν τα ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα έναντι του κορονοϊού.

Τι ισχύει για τις αεροπορικές πτήσεις εσωτερικού έως τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021;

Επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού (Essential Travel), που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς –
επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους (επανένωση οικογενειών) και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.

Τι ισχύει για τις αεροπορικές πτήσεις εξωτερικού έως τη Δευτέρα 3 Μαΐου 2021;
Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, μπαρ) εντός τουριστικών
καταλυμάτων υποχρεούνται σε αναστολή της λειτουργίας τους τις ημέρες του Πάσχα;

Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται εστιατόρια, αναψυκτήρια, καφέ που λειτουργούν εντός ξενοδοχείων, εφόσον εξυπηρετούν μόνο τους διαμένοντες σε αυτά και υπό την προϋπόθεση ότι λαμβάνονται μέτρα αποφυγής συνωστισμού.

Τι ισχύει για τα τουριστικά λεωφορεία, τα ειδικά τουριστικά λεωφορεία περιήγησης
πόλεων ανοιχτού ή κλειστού τύπου και τα λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης;

Για τα τουριστικά λεωφορεία και τα ειδικά τουριστικά λεωφορεία περιήγησης πόλεων ανοιχτού ή κλειστού τύπου ισχύει μέγιστη πληρότητα 85%, ενώ για τα λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης ισχύει μέγιστη πληρότητα 65%.

Τι ισχύει για τα επιβατηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης με οδηγό;

Επιτρέπονται μέχρι δύο επιβάτες πλέον του οδηγού. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα παιδιά, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Υπάρχουν περιορισμοί για τα σκάφη αναψυχής και για τα κρουαζιερόπλοια την περίοδο του Πάσχα;

Έως και τη Δευτέρα, 3 Μαΐου 2021 και ώρα 06:00:

Σε ποιους χώρους είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας το Πάσχα;

Σε όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως επιδημιολογικού επιπέδου, σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου.

 

Exit mobile version