Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

H μόλυνση του περιβάλλοντος πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως

aitia thanatou i molinsi tou perivallontos

Την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως αποκάλυψε μέσω σχετικής ανάρτησής του ο Διευθυντής Υγειονομικού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Ειδικός Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, κ. Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

Ο ίδιος όπως αναφέρει βασίστηκε σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο The New England Journal of Medicine, το οποίο εξηγεί πως πλέον η μόλυνση του περιβάλλοντος οφείλεται για τους περισσότερους θανάτους στον πλανήτη μας, με τα ορυκτά καύσιμα να αποτελούν κύριους οδηγούς της.

Τα ορυκτά καύσιμα συμβάλλουν κατά το μέγιστο στην μόλυνση του περιβάλλοντος από χημικές ουσίες και μάλιστα πολλές από αυτές παρεμβαίνουν στις ενδοκρινικές λειτουργίες του οργανισμού του ανθρώπου (Endocrine-disrupting chemicals, EDCs). Ο άνθρωπος εκτίθεται σ’ αυτές μέσω του αέρα, του νερού, των τροφίμων και διαφόρων προϊόντων, μερικά από τα οποία είναι καθημερινής χρήσης.

Οι χημικές ουσίες επιβεβαιωμένα πλέον αυξάνουν τον κίνδυνο για διάφορες μορφές καρκίνου, για βλάβες που σχετίζονται με την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος και για την υπογονιμότητα στα ζευγάρια. Οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι όταν η έκθεση γίνεται στην διάρκεια της εμβρυϊκής ζωής ή νωρίς στο στάδιο ανάπτυξης των παιδιών.

Στο άρθρο αναφέρονται ενδεικτικοί τρόποι για μείωση της έκθεσης σε τέτοιους τοξικούς παράγοντες:

Διατροφή – Προετοιμασία τροφής – Αποθήκευση τροφής

Προϊόντα καθαρισμού 

Εργασία

Photo Shutterstock

Διαβάστε επίσης 

Τα συμπληρώματα με πολυβιταμίνες δεν συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου

Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου στις γυναίκες κατά 23%

Exit mobile version