Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Κ.Μητσοτάκης : Στους εμβολιασμούς δεν είμαστε ακόμη εκεί που θα θέλαμε

Healthstories-Κυριάκος-Μητσοτάκης

Την έναρξη fast track εμβολιασμού των ατόμων από 30 ετών και πάνω προανήγγειλε ο πρωθυπουργός. Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι εμβολιασμοί των νέων αναμένεται να ξεκινήσουν τη μεγάλη εβδομάδα.

«Στόχος είναι να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα στη χώρα το τείχος της ανοσίας στη χώρα», είπε σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο κ.Μητσοτάκης. Λεπτομέρειες θα ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας.

Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε για πρώτη φορά οτι «στους εμβολιασμούς δεν είμαστε στο σημείο που θα θέλαμε» και επανάλαβε την έκκληση κυρίως προς τα άτομα υψηλού κινδύνου (ηλικιωμένους κλπ) να εμβολιαστούν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμη: «Η πανδημία στη χώρα μας δείχνει να σταθεροποιείται, έστω και σε υψηλά επίπεδα κρουσμάτων. Το Σύστημα Υγείας, χάρη στην αυτοθυσία των γιατρών και των νοσηλευτών μας, ανταποκρίνεται στην πίεση. Και η πολιτική της σταδιακής και ελεγχόμενης άρσης των περιορισμών αποδίδει. Γιατί, έστω και αργά, ο δείκτης θετικότητας υποχωρεί. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και το τείχος ανοσίας χτίζεται με γρήγορους ρυθμούς. Είναι, δυστυχώς, γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα όσων διασωληνώνονται είναι, πλέον, ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας].

Ο οδικός χάρτης του Πάσχα

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός:

«Με την προοπτική άρσης των περιορισμών, όποιος έχει κουραστεί δεν έχει, πια, το άλλοθι να αυθαιρετεί. Και όσοι αλόγιστα συναθροίζονται σε πλατείες, επιτέλους, ας σταματήσουν. Αν και λίγοι μπροστά στα εκατομμύρια των συνεπών, μπορεί να βλάψουν πολλος»σοτόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Exit mobile version