Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Στη ΜΕΘ με βαριά πνευμονία 70χρονος πλήρως εμβολιασμένος

Ένας άνδρας 70 ετών πλήρως εμβολιασμένος νοσηλεύεται με βαριά πνευμονία στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, μετά από μόλυνσή του με κορονοϊό.

Ο ασθενής δεν έχει υποκείμενα νοσήματα και είναι εμβολιασμένος πλήρως με το εμβόλιο της Pfizer, αλλά η περίπτωση του είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο OPEN ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

«Είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Είναι το πρώτο περιστατικό που βλέπει το νοσοκομείο μας από την έναρξη των εμβολιασμών. Ο ασθενής έχει βαρύτατη πνευμονία και μέχρι τώρα δεν έχουμε το προφίλ του στελέχους», είπε ο κ. Καπραβέλος.

Η χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου, πρόσθεσε, έκλεισε με αυξημένα περιστατικά κορονοϊού. Πάντως, συνέχισε, η αποτελεσματικότητα των εμβολίων προστατεύει τους 9 από τους 10, ενώ προειδοποίησε ότι η διασπορά είναι μεγάλη.

Μάλιστα, είπε πως τρεις συνεργάτες του, πλήρως εμβολιασμένοι, κόλλησαν επίσης κορονοϊό στις διακοπές.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος από την πλευρά του ανέφερε πως «καλύτερα να είναι εμβολιασμένος κάποιος όταν συναντηθεί με τον ιό».

Exit mobile version