Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Πώς φτάσαμε σε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού μέσα σε δύο εβδομάδες

Πώς φτάσαμε σε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού μέσα σε δύο εβδομάδες

«Είναι δυνατόν φέτος το καλοκαίρι, που έχουμε το όπλο του εμβολιασμού στα χέρια μας, να βλέπουμε ακόμα περισσότερα κρούσματα σε σχέση με πέρσι;», είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας και έδωσε τις απαντήσεις που όλοι γνωρίζουμε αλλά δεν θέλουμε μάλλον να παραδεχθούμε.

Ο κορονοϊός είναι πανέξυπνος

Ο ιός για άλλη μια φορά μας δείχνει ότι είναι πανέξυπνος. Κάνει ό,τι μπορεί για να συνεχίσει να διασπείρεται ανάμεσα μας και να ξεφεύγει από τις προσπάθειες που γίνονται, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο, ώστε να απαλλαγούμε από αυτή την πανδημία, είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε:

Η μετάλλαξη Δέλτα

Η αυξημένη μεταδοτικότητα του ιού που έχει επιφέρει η ινδική μετάλλαξη, η μετάλλαξη «Δέλτα», έχει σαν αποτέλεσμα μέσα στο καλοκαίρι – και ενώ το 59% του ενήλικου πληθυσμού να έχει ήδη εμβολιαστεί με μια τουλάχιστον δόση εμβολίου, 45% και με τις δύο δόσεις – να βλέπουμε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Η χαλάρωση των μέτρων

Σίγουρα δεν φταίει μόνο αυτός ο «έξυπνος ιός». Φταίει και η χαλάρωση της τήρησης των μέτρων και γενικά η αλλαγή της συμπεριφοράς μας. Είναι βέβαιο ότι εφόσον ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας ξανά, θα βρει το δρόμο του να μεταδοθεί σε άτομα ανεμβολίαστα που κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά.

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου έδωσε τα εξής ενδιαφέροντα στοιχεία:

Διαβάστε επίσης

Αλλάζει ξανά ο επιδημιολογικός χάρτης – Ποιες περιοχές μπαίνουν σε αυξημένη επιτήρηση

Προσοχή στα κλιματιστικά – Δείτε ποια νόσο προκαλούν

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson προσφέρει ισχυρή ανοσοπροστασια απέναντι στις μεταλλάξεις Δέλτα, Έψιλον και Κάππα

 

Exit mobile version