Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Όλοι οι ενήλικες άνω των 18 ετών μπορούν πλέον να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό

Διαθέσιμη για όλους τους ενήλικες ηλικίας άνω των 18 ετών είναι πλέον η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr.

Από το βράδυ της Παρασκευής 28/5 μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες ηλικίας 30-34 ετών για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, δηλαδή, Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson και οι πολίτες 18-29 ετών για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Την Τετάρτη 26 Μαΐου άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες ηλικίας 35-39 ετών και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια, ενώ είχαν προηγηθεί στις 21 Μαΐου οι πολίτες 40-44 ετών.

Συγκεκριμένα, από σήμερα Σάββατο 29/5 εμβολιάζονται πολίτες άνω των 18 ετών με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, πολίτες άνω των 30 ετών με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Η απόφαση για την έναρξη της διαδικασίας του εμβολιασμού των ατόμων ηλικίας 18-29 ετών ελήφθη μετά την παράδοση νέας παρτίδας εμβολίων της Johnson & Johnson πιο γρήγορα από ότι περιμέναμε.

Υπενθυμίζεται ότι με το εμβόλιο της εταιρεία Johnson & Johnson εμβολιάζονταν οι πολίτες άνω των 18 ετών που κατοικούν σε νησιά.

Η Επιχείρηση «Ελευθερία» και η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», προχωρούν κανονικά σύμφωνα με τον προγραμματισμό και αυτό αποτυπώνεται και στον επταήμερο κυλιόμενο μέσο όρο εμβολιασμών ανά 100.000 κατοίκους, όπου η Ελλάδα έχει περάσει πλέον στην 3η θέση μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του η Ελλάδα είναι στην πέμπτη θέση από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Exit mobile version