Πώς μπορεί να είναι η ζωή ενός σεφ με κοιλιοκάκη και δυσανεξία στη γλουτένη; Δύσκολη, αλλά η αγάπη και το πάθος για τη γαστρονομία έγινε κινητήριος δύναμη για να συνδυαστούν δύο αντίθετες πλευρές της καθημερινότητας.
Ο pastry chef Μαρίνος Κοσμάς με στόχο να εμπνεύσει έμπειρους/ες μάγειρες/σσες, αλλά και αρχάριους/ες να δημιουργήσουν απολαυστικά γεύματα χωρίς γλουτένη, που θρέφουν το σώμα και αιχμαλωτίζουν την ψυχή, δημιούργησε συνταγές για ανθρώπους που ζουν με κοιλιοκάκη.
Η έκδοση προλογίζεται από: την κ. Μπαρέρα Σοφία, εκ μέρους του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης (Hellenic Coeliac Society), την κ. Έλενα Τσιελέπη, Πρόεδρο του Συνδέσμου Κοιλιοκάκης Κύπρου (Cyprus Coeliac Association) και τον κ. Χάρη Δημοσθενόπουλο MMedSci.SRD. Phd, Κλινικό Διαιτολόγο – Βιολόγο, Διδάκτορα Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.
Γαστρονομικά, χωρίς γλουτένη, θαύματα…
Ο Μαρίνος Κοσμάς αποτελεί ζωντανή απόδειξη της ανθεκτικότητας και της γαστρονομικής καινοτομίας. Το βιβλίο του αντανακλά την ακλόνητη αποφασιστικότητά του, που μετέτρεψε τις αντιξοότητες σε ευκαιρία να σκορπίσει χαρά και να δημιουργήσει γαστρονομικά, χωρίς γλουτένη, θαύματα.
Με βαθιά κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κοιλιοκάκη, ο Μαρίνος Κοσμάς έχει δημιουργήσει μία συλλογή 49 συνταγών που υπερβαίνει τους διατροφικούς περιορισμούς, φέρνοντας χαρά και γεύση σε κάθε γεύμα.
Από ένα πλούσιο «Πρωινό για όλους», μέχρι μαγευτικές «Βραδιές με φίλους», «Ρομαντικό δείπνο» κ.ά., κάθε κεφάλαιο αποκαλύπτει ένα κόσμο δυνατοτήτων, όπου η κουζίνα χωρίς γλουτένη είναι ταυτόχρονα ρομαντική, περιπετειώδης, καθημερινή, γιορτινή και απολαυστική.
Ορισμένες από τις συνταγές που φιλοξενούνται στις σελίδες της έκδοσης είναι: Granola, Πιροσκί, χειροποίητες Παπαρδέλες θαλασσινών, Μπάρες δημητριακών, Ψωμί στη γάστρα, Γαλακτομπούρεκο, Bao bun, Lemon drizzle cake, Veggie skewers, Παέγια, Pancakes, Donuts, Αυγόφετες της γιαγιάς κ.ά.
Με έμπνευση και αφετηρία τις συνταγές του βιβλίου μπορείτε να ξεκινήσετε τις δικές σας γαστρονομικές περιπέτειες, να ανακαλύψετε τα μυστικά ενός κόσμου χωρίς γλουτένη, την πραγματική ουσία της τροφής και τη δύναμη ενός κοινού γεύματος που φέρνει τους ανθρώπους κοντά.
Το βιβλίο «Γαστρονομία και Ζωή χωρίς γλουτένη, εξερευνώντας τον κόσμο της Gluten-free διατροφής», διατίθεται αποκλειστικά online και οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να το αποκτήσουν, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα παραγγελίας.
Διαβάστε επίσης
Ο άστοχος Μπάμπης, ο αποτελεσματικός Άρης και ο υπομονετικός Ολύμπιος