Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι γιατροί που χειρούργησαν έναν άνδρα με το σύνδρομο Pica, καθώς είχε καταπιεί 60 αντικείμενα, από βίδες και μπουλόνια μέχρι μενταγιόν και ακουστικά.
Αν και είχε πόνους στο στομάχι εδώ και δύο χρόνια, κανείς από την οικογένειά του δεν είχε καταλάβει ότι συμβαίνει κάτι πολύ σοβαρό.
Όταν ο 40χρονος Kuldeep Singh πήγε στο νοσοκομείο Moga Medicity Specialty της Ινδίας την περασμένη Τρίτη, είχε υψηλό πυρετό, έντονους πόνους στο στομάχι και έκανε εμετό.
«Κατά τη διεξαγωγή μιας ακτινογραφίας, βρήκαμε μενταγιόν, αλυσίδες, παξιμάδια, ακουστικά και πολλά άλλα αντικείμενα μέσα στο στομάχι», δήλωσε ο δρ. Αζμέρ Σάιν Κάλρα, διευθυντής του νοσοκομείου «Moga Medicity».
Οι γιατροί κατά τη χειρουργική επέμβαση ανακάλυψαν περίπου 60 μη βρώσιμα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων μενταγιόν, αλυσίδες, παξιμάδια, μπουλόνια, ακουστικά και παραμάνες, μαγνήτες, κουμπιά πουκαμίσου και φερμουάρ.
Ο 40χρονος πάσχει από μια πάθηση ψυχικής υγείας όπου ο πάσχων καταπίνει αντικείμενα που δεν είναι τροφή.
Το σύνδρομο pica ή αλλοτριοφαγία είναι μια εξαιρετικά περίεργη κατάσταση, κατά την οποία το άτομο έχει λιγούρα να γευτεί αντικείμενα όπως πάγο, βρωμιά, κιμωλία, άμμο ή απορρυπαντικό ρούχων. Μπορεί να διαρκέσει για περισσότερο από ένα μήνα, φεύγει αλλά επανέρχεται κάποιες φορές.
Μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα με pica έχουν, συχνά, χαμηλά επίπεδα σιδήρου, ασβεστίου ή ψευδαργύρου. Επιπλέον, αυτή η επιθυμία για αντικείμενα εκτός τροφών συχνά επιλύεται όταν συμπληρώνονται τα ελλείποντα θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, η pica δεν αντιμετωπίζεται πάντα με λήψη συμπληρωμάτων.
Σύμφωνα με το indianexpress.com, οι συγγενείς του ασθενούς δεν γνώριζαν το πρόβλημα.
«Αφού είχε καταπιεί αιχμηρά αντικείμενα, υπήρχαν σοβαρά τραύματα στο στομάχι του», είπε ο γιατρός που τον χειρούργησε.
Ο ασθενής υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση τριών ωρών για την αφαίρεση των αντικειμένων.
Ο 40χρονος παραμένει διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση.
Διαβάστε επίσης
H ηχηρή απουσία της Τζούλιας, η ανησυχία των διοικητών και η πρόβλεψη του Λεφάκη
Αντιγριπικό εμβόλιο: Η “επίθεση” του Δ. Γιαννακόπουλου στην Ειρ. Αγαπηδάκη