Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Δεν μπορούσε να πάει στην τουαλέτα για 14 μήνες – Η επέμβαση που της άλλαξε τη ζωή

Healthstories Δεν μπορούσε να πάει στην τουαλέτα για 14 μήνες

Τον Οκτώβριο του 2020, η Ελ Ανταμς ξύπνησε και ανακάλυψε ότι δεν μπορούσε να πάει στην τουαλέτα για να ουρήσει.

«Ήμουν εξαιρετικά υγιής. Δεν είχα άλλα προβλήματα. Ξύπνησα μια μέρα και δεν μπορούσα να ουρήσω. Ανησύχησα πολύ», λέει η 30χρονη Ελ Άνταμς, όπως αναφέρει η nypost.com.

Η Άνταμς πήγε στα επείγοντα στο νοσοκομείο St. Thomas στο Λονδίνο και της είπαν ότι είχε ένα λίτρο ούρα στην ουροδόχο κύστη της.

Συνήθως, η ουροδόχος κύστη μπορεί να χωρέσει έως και 500 ml ούρων στις γυναίκες και 700 ml στους άνδρες.

Οι γιατροί τοποθέτησαν στην Άνταμς έναν καθετήρα έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να φύγουν τα ούρα. Της έδωσαν την επιλογή ή να βγάλει τον καθετήρα και να προσπαθήσει να πάει στην τουαλέτα ή να πάει σπίτι με τον καθετήρα και να επιστρέψει στο νοσοκομείο για επαναξιολόγηση σε τρεις εβδομάδες.

Η 30χρονη που είναι δημιουργός περιεχομένου, έκλεισε ραντεβού οκτώ μήνες αργότερα με έναν ουρολόγο και στο μεταξύ έμαθε από μία νοσηλεύτρια πως να βάζει μόνη της τον καθετήρα στο σπίτι.

Δεν μπορούσε να πάει στην τουαλέτα να ουρήσει για 14 μήνες

Η Άνταμς πέρασε 14 μήνες χωρίς να μπορεί να ανακουφιστεί κανονικά και δεν είχε ξεκάθαρη διάγνωση για το πρόβλημα της, μέχρι που τον Δεκέμβριο του 2021, διαγνώστηκε με σύνδρομο Φάουλερ.

Ελ Άνταμς/Instagram

«Μου είπαν πώς πιθανότατα υπέφερα από το σύνδρομο Φάουλερ. Μου μίλησαν για τις επιλογές θεραπείας που ήταν ελάχιστες – όντως δοκιμάσαμε φάρμακα, αλλά δεν είχε καμία διαφορά», είπε.

Το σύνδρομο Fowler είναι η αδυναμία εκκένωσης της ουροδόχου κύστης και επηρεάζει κυρίως νεαρές γυναίκες. Η αιτία του Συνδρόμου είναι άγνωστη.

Η διάγνωση σήμαινε ότι η Άνταμς θα έπρεπε να χρησιμοποιεί καθετήρα για να ουρεί για το υπόλοιπο της ζωής της.

Υποβλήθηκε σε ουροδυναμικό τεστ – μια διαδικασία που αξιολογεί πόσο καλά λειτουργούν τμήματα του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος για την αποθήκευση και την απελευθέρωση των ούρων – στο νοσοκομείο Guy’s στο Λονδίνο.

Οι γιατροί της είπαν ότι «η μόνη της επιλογή» ήταν να κάνει Διέγερση του Ιερού Νεύρου (SNS), η οποία είναι μια θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει με προβλήματα ουροδόχου κύστης και εντέρου.

Ελ Ανταμς/Instagram

Η θεραπεία – η οποία θα λειτουργούσε ως βηματοδότης για την ουροδόχο κύστη – παρέχει διέγερση στα νεύρα μέσω ενός λεπτού προσωρινού σύρματος που εισάγεται κοντά στα ιερά νεύρα για τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης και του εντέρου. Διεγείρει τους μύες του εντέρου για να τους κάνει να λειτουργούν κανονικά.

«Δεν αλλάζει τη ζωή, αλλά μπορεί να βοηθήσει», είπε η Άνταμς, η οποία υποβλήθηκε στην εγχείρηση τον Ιανουάριο του 2023.

«Χρησιμοποιώ τον καθετήρα πολύ λιγότερο, περίπου 50% λιγότερο. Μου έκανε τη ζωή πιο εύκολη, μετά από δύο χρόνια κόλασης είναι το μόνο που μπορώ να ζητήσω», είπε. «Τα πάω καλά. Είμαι ευγνώμων για τη διαφορά, νιώθω καλύτερα από ό,τι ήμουν».

«Ήταν τόσο κουραστικό και μου ήταν πολύ δύσκολο να φανταστώ ότι θα συνέβαινε για πάντα. Είναι ακόμα δύσκολο, αλλά είναι πολύ καλύτερο από ό,τι ήταν πριν».

Φωτό: Ελ Άνταμς/Instagram

Διαβάστε επίσης

Τροφές που πρέπει να αποφεύγονται στην πολλαπλή σκλήρυνση

Φάρμακα στα νοσοκομεία: Πιλοτικό πρόγραμμα από σήμερα για προμήθειες και κατανάλωση

Exit mobile version