Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Συνήθειες Πολάκη στον ΕΟΔΥ, αλλαγή Φιλίππου και πλεύρισμα Πλεύρη

Έντονη μυρωδιά τσιγάρου “έπνιξε” τους δημοσιογράφους υγείας, που βρέθηκαν στο κτίριο του ΕΟΔΥ, θυμίζοντας εποχές Πολάκη. Επίσης από βδομάδα φεύγει από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης ο Φιλίππου.

Η τσιγαρίλα του ΕΟΔΥ θύμισε Πολάκη

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η φοβερή τσιγαρίλα, που κάλυπτε ως αρωματικό χώρου, το υπόγειο του κτιρίου του ΕΟΔΥ. Η μυρωδιά αυτή έγινε αντιληπτή από τους δημοσιογράφους υγείας, που βρέθηκαν στον συγκεκριμένο χώρο, προκειμένου να υποβληθούν σε rapid test, ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να συμμετέχουν στη συνέντευξη τύπου του Οργανισμού.
Η σχετική εσάνς είχε και την πηγή της. Υπάλληλοι του Οργανισμού κάπνιζαν κανονικά στο γραφείο τους.

Ειλικρινά, σκεφτείτε την αντίφαση. Ο ΕΟΔΥ να επιδιώκει να πρωτοστατήσει στην μάχη κατά του καπνίσματος και στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και την ίδια στιγμή να κάνει τα στραβά μάτια σε υπαλλήλους, οι οποίοι τον εκθέτουν.
Πραγματικά η κατάσταση αυτή θύμισε εποχές Πολάκη στο Υπουργείο Υγείας, ο οποίος κάπνιζε με φόντο το σήμα κατά του καπνίσματος.

Υ.Γ. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, ο οποίος δεν είναι καπνιστής, μέσα στην εβδομάδα συμμετείχε σε συνέδριο στην Κρήτη για το κάπνισμα. Ε, ας προσπαθήσει να βάλει και μια τάξη στα υπόγειά του!

Αλλάζει η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αλλάξει ο επικεφαλής της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης, δηλαδή να τοποθετηθεί στη θέση του προέδρου η Βασιλική-Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου, μη εκτελεστική πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

Η σχετική διαρροή επιβεβαιώθηκε, στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist, όπου η κα Γκογκοζώτου ήταν παρούσα και παρακολούθησε το πάνελ, όπου συμμετείχαν μέλη της ΠΕΦ και ο Υπουργός Υγείας.

Μάλιστα μας είπαν ότι η – προσεχώς – νέα πρόεδρος η οποία είναι ήδη μέλος της Επιτροπής, παρέμεινε στο Grand Resort Lagonissi και μετά το πέρας του σχετικού πάνελ, συζητώντας με στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας. Μαζί ήταν και ο σύμβουλος του Υπουργού Υγείας για θέματα φαρμακευτική πολιτικής Μπάμπης Καραθάνος.

Το… πλεύρισμα στον Πλεύρη

Μιας και αναφέραμε το συνέδριο του Economist, να σημειώσουμε ότι ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι τελικά οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για την φαρμακευτική πολιτική, της οποίες «κλώθει» εδώ και βδομάδες, θα εκδοθούν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη. Αν και δεν είπε πολλά, έδωσε το στίγμα τον αλλαγών.

Όπως είναι λογικό, όσοι ήταν και το θέμα τους αφορά, προσέγγισαν τον Υπουργό και ανέφεραν τον προβληματισμό τους. Ο Υπουργός συμπεριφέρθηκε με χιούμορ και επιφυλάχτηκε ότι γενικά οι αποφάσεις είναι ισορροπημένες και ότι δεν θα αιφνιδιάσουν.

Αυτό, που μας μεταφέρθηκε, είναι ότι, μεταξύ σοβαρού και αστείου, υπαινίχθηκε ότι, αν χρειαστούν επιπλέον λεφτά για την εφαρμογή του σχεδίου «Γιατρός για όλους», θα τα βγάλει από τις φαρμακευτικές.
Μάλλον δεν άρεσε το αστείο αυτό σε όλους…

Ο κακός χαμός με την εβδομαδιαία του ΕΟΔΥ

Αίφνης και ενώ έχει προηγηθεί μια συνέντευξη τύπου του ΕΟΔΥ σχετικά με την πορεία της επιδημίας, ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι σταματά την ημερήσια ανακοίνωση της επιδημιολογικής έκθεσης και καθιερώνει μία εβδομαδιαία κάθε Παρασκευή. Η επιδημιολογική επιτήρηση του κορωνοϊού θα ακολουθεί, δηλαδή, το μοτίβο της γρίπης.

ΟΚ. Σωστό αυτό. Όμως αυτό, που προβλημάτισε, είναι γιατί η συγκεκριμένη απόφαση λαμβάνεται τώρα, με το επίπεδο των κρουσμάτων να είναι πολύ υψηλό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ δεν θα είχαν θέμα για την ανακοίνωση των ημερήσιων στοιχείων, αφού η καταγραφή τους γίνεται έτσι κι αλλιώς.
Υπήρχε, όμως, μια σχετική «εντολή», να μη γίνεται καθημερινή αναφορά στην επιδημία.

Αφού δεν διασωληνώνονται πολλοί συμπολίτες μας και δεν έχουμε και δραματικό αριθμό νεκρών – αν και δεν είναι μικρός – γιατί να έχουμε ημερήσια ενημέρωση; Και, μάλιστα, γιατί να γίνεται αυτό οδεύοντας προς την κορύφωση του τουριστικού κύματος; Αφού τους τουρίστες τους έχουμε στα ώπα – ώπα. Ούτε καραντίνα, ούτε τεστ, ούτε τίποτα…
Από Σεπτέμβριο βλέπουμε πάλι.

Υ.Γ. Για τη μάσκα άλλη διαμάχη. Αλλά η απόφαση είναι μία: ε, ας μην είμαστε και υποχόνδριοι. Και να κολλήσουμε, δεν έγινε και κάτι. Αποκτούμε αντισώματα. Τώρα ποιος θα πληρώσει το σύνδρομο long covid, αυτό είναι κάτι το… μετεκλογικό μάλλον.

*Η στήλη αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Healthstories. Δημοσιεύεται αυτούσια και στο Mononews.

Διαβάστε επίσης

Ελλείψεις αίματος στα νοσοκομεία: Η ιστορία επαναλαμβάνεται κάθε καλοκαίρι

Τι προβλέπεται για τους τουρίστες με COVID-19 – Οι νέες οδηγίες

Exit mobile version