Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Καθαρίστε γρήγορα και σωστά το μπάνιο σας, με αυτά τα έξυπνα κόλπα

Καθαρίστε γρήγορα και σωστά το μπάνιο σας, με αυτά τα έξυπνα κόλπα

Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία του να έχουμε ένα καθαρό μπάνιο, ειδικά επειδή αυτός είναι ο χώρος στον οποίο πηγαίνουμε για να είμαστε φρέσκοι και καθαροί, αλλά πόσο συχνά χρειάζεται φροντίδα; Το southernliving.com, ζήτησε από την Jill Koch, ειδικό καθαρισμού και ιδρυτή της @jillcomesclean, να δώσει όλες τις λεπτομέρειες για το πως μπορούμε να καθαρίζουμε γρήγορα και σωστά το μπάνιο μας.

Γιατί πρέπει να καθαρίζετε συχνά το μπάνιο σας

«Είναι σημαντικό να καθαρίζουμε σωστά τα μπάνια», λέει. «Το πρώτο είναι παρόλο που χρησιμοποιούμε σαπούνι και σαμπουάν, η βρωμιά εξακολουθεί να συσσωρεύεται εκεί. Ένας άλλος λόγος, για να το καθαρίζετε συχνά, είναι επειδή είναι ένα υγρό περιβάλλον, οπότε όσο περισσότερη υγρασία και βρώμικο νερό συσσωρεύεται, τόσο περισσότερα βακτήρια και μούχλα μπορούν να σχηματιστούν».

Πόσο συχνά πρέπει να το καθαρίζετε;

Η Koch συμβουλεύει να καθαρίζετε το μπάνιο σας εβδομαδιαία, αλλά μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να γίνεται σοβαρός βαθύς καθαρισμός κάθε φορά. όπως λέει, αρκεί να καθαρίζετε το πάτωμα, τυχόν ράφια και γυάλινες πόρτες (αν τις έχετε) ως μέρος της εβδομαδιαίας ρουτίνας καθαριότητας. Μια φορά το μήνα, καθαρίζει πιο προσεκτικά, τακτοποιεί τους τοίχους, πλένει την επένδυση του ντους . Όπως εξηγεί, αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος που πρέπει να καθαρίσετε, καθώς η συσσώρευση σκληρού νερού μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στα μαλλιά σας.

«Για γρήγορο καθάρισμα, η Koch, ”παίρνω μια βούρτσα γεμάτη με το αγαπημένο της καθαριστικό —ή μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σαπούνι πιάτων— και σκουπίζει γρήγορα το πάτωμα, την πόρτα, και τα ράφια και μετά ξεπλένει”.

Η Koch, σημειώνει επίσης ό,τι είναι σημαντικό να μπείτε σε μια ρουτίνα στην οποία μπορείτε να τηρείτε, έτσι ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα να συσσωρεύονται υπολείμματα σαπουνιού και σκληρό νερό, επειδή αυτό θα κάνει τον καθαρισμό του ντους σας πιο κουραστικό κάθε φορά. Και μην ξεχνάτε να καθαρίζετε με ένα πανί από μικροΐνες, τα φωτιστικά, τις γυάλινες πόρτες και τα ράφια ή τις προεξοχές για να αποφύγετε τα σημεία νερού.

Τι γίνεται με τα μπάνια επισκεπτών;

Όταν πρόκειται για δευτερεύοντα μπάνια όπου χρησιμοποιειούνται σπάνια, η Koch λέει ότι δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τόσο αυστηρό πρόγραμμα καθαρισμού. Συνήθως κάνει ένα γρήγορο σκούπισμα. Προτιμά τον βαθύ καθαρισμό, πριν και μετά την επίσκεψη των επισκεπτών.

Συνήθη λάθη που πρέπει να αποφεύγονται

Η Koch έχει δει πολλά λάθη στο καθάρισμα του μπάνιου όλα αυτά τα χρόνια, που είναι σημαντικό να αποφύγετε για να διασφαλίσετε την ασφάλειά σας. Όπως λέει, η ανάμειξη διαφορετικών προϊόντων μπορεί να δημιουργήσει επιβλαβείς αναθυμιάσεις που μπορεί να είναι ιδιαίτερα τοξικές σε μη αεριζόμενο χώρο, όπως το μπάνιο. Επιπλέον, λέει ότι είναι σημαντικό να αερίζετε μετά από κάθε χρήση ή ντους τον χώρο, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει τη συσσώρευση υγρασίας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε  μούχλα και βακτήρια που μπορεί να απαιτήσουν επαγγελματική αφαίρεση.

Διαβάστε επίσης 

10 λεπτά τρόμου – Πώς είναι να έχεις κρίση πανικού και τι συμβαίνει στο σώμα

Εύκολοι τρόποι για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από το ξύλινο πάτωμα

 

 

 

 

Exit mobile version