Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Πώς να καθαρίσετε το θερμός και πόσο συχνά πρέπει να το κάνετε

Πώς να καθαρίσετε το θερμός και πόσο συχνά πρέπει να το κάνετε

Τα θερμός τα μπουκάλια δηλαδή που βάζουμε το νερό μας ή τα κύπελλα του καφέ μας που επαναχρησιμοποιούμε θα πρέπει να πλένονται και να καθαρίζονται καθημερινά. Γενικά, θα πρέπει να πλένετε το θερμός, μετά από κάθε χρήση, λέει στο marthastewart.com, η Alicia Sokolowski, πρόεδρος και συν-διευθύνων σύμβουλος της Aspen Clean.

Αλλά η πραγματική συχνότητα καθαρισμού, θα εξαρτηθεί από το πόσο συχνά το χρησιμοποιείτε , αλλά και τι βάζετε σε αυτό. «Αν το χρησιμοποιείτε, μόνο περιστασιακά, μπορείτε να το πλένετε κάθε λίγες μέρες», λέει η Sokolowski. Εάν το γεμίζετε με άλλα ποτά εκτός από νερό, ο καθαρισμός του μετά από κάθε χρήση είναι ζωτικής σημασίας, διαφορετικά στο εσωτερικό μπορεί να αναπτυχθούν βακτήρια και μούχλα.

Το να παραμελείτε να πλένετε τακτικά το θερμός με το νερό σας θα κάνει επίσης πιο δύσκολο το καθάρισμα με την πάροδο του χρόνου. «Όταν πίνουμε από ένα μπουκάλι νερό, εισάγουμε τα βακτήρια του στόματός μας στο μπουκάλι, τα οποία μπορούν να πολλαπλασιαστούν αν το μπουκάλι δεν καθαρίζεται τακτικά», λέει η Sokolowski. «Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένα βιοφίλμ, ένα λεπτό στρώμα βακτηρίων που προσκολλάται στο εσωτερικό του μπουκαλιού, δυσκολεύοντας τον καθαρισμό του και αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης».

Πώς να καθαρίσετε το θερμός

Για όσους δεν έχουν πλυντήριο πιάτων χρειάζονται μόνο τρία πράγματα για να καθαρίσουν τα θερμός: ζεστό νερό, υγρό για πλύσιμο των πιάτων και μια βούρτσα για μπουκάλια.

Αυτόν τον απλό καθαρισμό, χρειάζεται να το κάνεις καθημερινά πόσο μάλλον το συγκεκριμένο διάστημα με την έξαρση του/των ιών.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε στη διάθεσή σας αυτά τα αναλώσιμα καθαρισμού πριν ξεκινήσετε.

Σαπούνι για τα πιάτα

Μαγειρική σόδα

Βούρτσα για μπουκάλια

Οδοντόβουρτσα

Καθαριστής σωλήνων

λευκό ξύδι

Αδειάζετε πάντα, το θερμός σας από οποιοδήποτε υγρό πριν το καθαρίσετε και αποσυναρμολογείτε το καπάκι και το καλαμάκι (αν έχει) από το σώμα που πρόκειται να καθαριστεί ξεχωριστά.

Εάν έχεις να καθαρίσεις προσεκτικά για καιρό το μπουκάλι σου, θερμός, κύπελλο τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια κάψουλα με ένζυμα. Σε αντίθεση με τα πιάτα μας που μένουν στο σπίτι μας, τα μπουκάλια και τα επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια μας ταξιδεύουν μαζί μας στο αυτοκίνητο, στα γραφεία μας, τα μέσα μεζικής μεταφοράς, στα ασανσέρ και σε μέρη που υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι. Έτσι είναι πολύ πιθανό να έρθουν σε επαφή με ιούς και μικρόβια.

Πότε πρέπει να το καθαρίζουμε

Τα βακτήρια μπορούν να συγκεντρωθούν στο εξωτερικό τους, στο πώμα και στο σημείο από το οποίο πίνουμε. Είναι απαραίτητο να καθαρίζονται καθημερινά καθώς κάποιοι ιοί μπορούν να επιζήσουν σε σκληρές επιφάνειες μέχρι και εννέα ημέρες.

Επιπλέον το νερό έχει από μόνο του και κάποια μικρόβια και βακτήρια που ενδέχεται να υπάρχουν μέσα στο μπουκάλι μας όπου μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα και μούχλα, αν δεν στεγνώσει καλά και μείνει κλειστό για ένα διάστημα.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά κάθε φορά που πίνουμε νερό μεταφέρονται στο μπουκάλι βακτήρια από το σάλιο μας.

“Μήπως θα ήταν καλύτερο να παίρνω πλαστικά μπουκάλια ή ποτήρια, να τα χρησιμοποιώ μια φορά και να τα πετάω;” μπορεί να αναρωτηθείς. Η απάντηση είναι όχι, καθώς δεν λύνεις ένα πρόβλημα δημιουργώντας ένα άλλο περιβαλλοντικό. Επιπλέον δεν μπορείς να γνωρίζεις τι κουβαλάει το πλαστικό μπουκάλι ή το πλαστικό ποτήρι μιας χρήσης από μέρη στα οποία έχει αποθηκευτεί και μεταφερθεί.

Όσο καθαρίζεις αυτά τα σκεύη σου καθημερινά, όσο πλένεις τα χέρια σου και όσο έχεις δυνατό ανοσοποιητικό, έχεις κάνει το καλύτερο που μπορείς.

Διαβάστε επίσης

Γιατί θυμάστε ή ξεχνάτε τα όνειρά σας και πώς να τα ανακαλέσετε

Η σωματική δραστηριότητα σε διαφορετικές ώρες επηρεάζει το σώμα διαφορετικά – Πότε καίει λίπος

 

 

 

Exit mobile version