Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Γιατί πονάω στη γεννητική περιοχή, όταν κάνω ποδήλατο;

Γιατί πονάω στη γεννητική περιοχή όταν κάνω ποδήλατο;

Για κάποιες γυναίκες απλά πράγματα της καθημερινότητας μπορεί να αποδεικνύονται δύσκολα. Όπως μια βόλτα με το ποδήλατο ή μία μεγάλη διαδρομή με το μηχανάκι. Πράγματα που σε άλλες γυναίκες δίνουν χαρά και αίσθηση ελευθερίας, για άλλες ισοδυναμούν με μια επώδυνη εμπειρία. Γιατί, όμως;

Υπάρχει μια κατηγορία γυναικών που, όταν κάνουν ποδήλατο ή άλλου είδους γυμναστική που ασκεί πίεση μεταξύ των γλουτών, αισθάνονται έναν ενοχλητικό πόνο στη γεννητική περιοχή. Κάποιες από αυτές πιστεύουν ότι αυτό είναι κάτι φυσιολογικό και η μόνη λύση στην καταφεύγουν είναι η αποφυγή των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων.

Μη φυσιολογικός ο έντονος πόνος

Αυτό που δε γνωρίζουν είναι ότι ο έντονος πόνος δεν είναι φυσιολογικός – παρόλο που είναι συχνός σε μία μεγάλη μερίδα γυναικών. Πρόκειται για ένα συνηθισμένο πρόβλημα που απασχολεί πολλές γυναίκες, για το οποίο ευτυχώς υπάρχει λύση.

Πού οφείλεται, όμως, η συγκεκριμένη ενόχληση;

Όπως εξηγεί ο Δρ. Ναούμ, Χειρουργός Γυναικολόγος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κοσμητικής και Επανορθωτικής Γυναικολογίας: «Μια πιθανή δυσμορφία στο αιδοίο, όπως τα χαλαρά και μακριά εξωτερικά χείλη, που κάνουν ορατό το γνωστό και ως πόδι της καμήλας», μπορεί να είναι η αιτία του πόνου κατά τη γυμναστική. Ακόμη, αιτία πόνου κατά τη διάρκεια του σεξ ή κατά την ανάβαση σε δίτροχα. Επίσης, μπορεί να ευθύνεται για τη δυσκολία διατήρησης της σωστής υγιεινής στην περιοχή. Κάποιες γυναίκες μάλιστα μπορεί να αναφέρουν όχι μόνο τον πόνο όταν κάνουν ποδήλατο, αλλά και έντονη ενόχληση όταν περπατούν.

Αν, επομένως, κάποιο από τα παραπάνω ισχύει στην περίπτωσή σας, πιθανόν να μη σκεφτήκατε ποτέ ότι οι ενοχλήσεις που νιώθετε έχουν αιτία. Πολύ περισσότερο, ότι δε χρειάζεται να ζείτε με αυτές, αφού υπάρχει άμεση λύση που διορθώνει την όποια προβληματική ανατομία στη γεννητική περιοχή.

Η λύση είναι η Αιδοιοπλαστική

Πρόκειται για μία λεπτή επέμβαση που πραγματοποιούν μόνο εξειδικευμένοι γιατροί, κυρίως γυναικολόγοι, κι όχι μόνο οι πλαστικοί χειρουργοί. Ενδεχομένως, μάλιστα, οι δεύτεροι να μη γνωρίζουν με τόσες πολλές λεπτομέρειες όσο ένας γυναικολόγος τη μορφολογία της περιοχής. Τι χρειάζεται, όμως, να ξέρει μια γυναίκα σχετικά με αυτή την επέμβαση;

Πώς γίνεται;

Αν και η συγκεκριμένη επέμβαση κανονικά πραγματοποιείται με νυστέρι, ο Δρ. Ναούμ έχει εισάγει πρώτος στην Ελλάδα το διοδικό laser τελευταίας γενιάς. Με αυτόν τον τρόπο καταργείται ή χρησιμοποιείται ελάχιστα (σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις) το νυστέρι. Έτσι, μέσα σε μόλις μία ώρα και εντελώς αναίμακτα, πραγματοποιείται η μικροεπέμβαση. Χωρίς ουλές, σημάδια και πόνο, απαλλάσσοντας τη γυναίκα από τα προβλήματα που της δημιουργεί η ιδιαιτερότητα της ανατομίας στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ποιος είναι ο χρόνος αποθεραπείας;

Συνηθίζουμε να ονομάζουμε την Αιδοιοπλαστική, ως την «επέμβαση της Παρασκευής», επειδή τις περισσότερες φορές οι εργαζόμενες γυναίκες συνήθως προγραμματίζουν το χειρουργείο για Παρασκευή. Έτσι τη Δευτέρα μπορεί να είναι κανονικά στη δουλειά τους. Επομένως, δεν απαιτείται παραμονή στο νοσοκομείο ούτε καν μία ημέρα άδεια, καθώς η ανάρρωση είναι άμεση κι ο χρόνος αποθεραπείας μηδενικός.

Υπάρχει πόνος;

Ούτε κατά τη διάρκεια της επέμβασης ούτε μετά χάρη στη χρήση του laser, το οποίο χειρίζονται απόλυτα εξειδικευμένα χέρια. Σε συνδυασμό με ειδική τοπική αναισθησία, η επέμβαση κάθε άλλο παρά επώδυνη θεωρείται. Το μόνο που χρειάζεται να τηρήσει μια γυναίκα μετά την επέμβαση είναι την αποχή από τη σεξουαλική δραστηριότητα για τις επόμενες είκοσι μέρες.

Διαβάστε επίσης

“Αιγινήτειο” Νοσοκομείο: Εδώ λειτουργεί το μοναδικό Ειδικό Ιατρείο Μνήμης, Άνοιας και νόσου Πάρκινσον μέσω τηλεϊατρικής

Πρωινό ξύπνημα: 6+1 tips για να ξεκινά η μέρα σου με ενέργεια και ευεξία

Οι ψηλοί άνθρωποι κινδυνεύουν λιγότερο από αυτές τις ασθένειες

Exit mobile version