Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Κακές συνήθειες, που πρέπει να κόψεις, αν είσαι 50+, σύμφωνα με τους γιατρούς

Κακές συνήθειες που πρέπει να κόψεις αν είσαι 50+, σύμφωνα με τους γιατρούς

Όλοι έχουμε μια ή δύο ανθυγιεινές συνήθειες, αλλά μόλις πλησιάσουμε τα 50, ορισμένες συμπεριφορές μπορεί να είναι καταστροφικές για την υγεία μας, αν όχι θανατηφόρες.

Ο Δρ. Theodore Strange, πρόεδρος Ιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Staten Island λέει στο Eat This, Not That! Υγεία, “Μετά τα 50 η γήρανση αρχίζει να επιταχύνεται. Οι τένοντες και οι σύνδεσμοι δεν είναι τόσο χαλαροί και πιο εύκολο να καταπονηθούν και να σχιστούν. Υπάρχουν οι κίνδυνοι κακοήθων καταστάσεων όπως ο καρκίνος του μαστού και του παχέος εντέρου που αν εντοπιστούν με πρώιμο έλεγχο μπορούν να θεραπευτούν. Αθηροσκληρωτική καρδιά ασθένειες και άλλα αγγειακά προβλήματα όπως το εγκεφαλικό είναι πιο κοινά, ειδικά εάν καπνίζετε ή με κακή διατροφή και συνήθειες».

Ποιες είναι οι κακές συνήθειες που πρέπει να κόψετε αν είστε 50+, σύμφωνα με τους γιατρούς, που μίλησαν στο eatthis.com.

Πείτε τέρμα στην αναβλητικότητα

Ο Δρ Jae Pak, MD, του Jae Pak Medical εξηγεί: “Νομίζω ότι η πιο σημαντικές συνήθειες υγείας που μπορείτε να αποφύγετε μετά τα 50, είναι η αναβλητικότητα. Υπάρχουν πολλοί έλεγχοι υγείας που είναι απαραίτητοι για άτομα στα 50 τους και μετά, όπως κολονοσκοπήσεις, αιματολογικές εξετάσεις , τεστ όρασης και μαστογραφίες.

Η δημιουργία σχέσης με έναν γενικό ιατρό είναι ο καλύτερος τρόπος για να παρακολουθείτε τις τακτικές ανάγκες υγείας, καθώς θα σας οδηγήσουν στη σωστή κατεύθυνση ανάλογα με την ηλικία σας.

Μην ξεχνάτε να γυμνάζεστε τακτικά

Ο Δρ. Hector Perez, Επικεφαλής Χειρουργός για το Renew Bariatrics, δηλώνει: “Η άσκηση είναι σημαντική ακόμα και μετά τα 50 γιατί μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσης, των επιπέδων ενέργειας και της γνωστικής λειτουργίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών όπως η καρδιά ασθένεια, εγκεφαλικό επεισόδιο, καρκίνος και διαβήτης. Οι μύες πρέπει να χρησιμοποιούνται τακτικά για να παραμείνουν δυνατοί, επομένως η άσκηση είναι βασικό μέρος της διατήρησης της καλής υγείας καθώς μεγαλώνετε.

Επιπλέον, οι διατάσεις και η κίνηση μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ευελιξίας και του εύρους κίνησης των αρθρώσεων. δεν είστε ενεργός αυτήν τη στιγμή, ξεκινήστε αργά και προχωρήστε προς τις πιο επίπονες ασκήσεις. Συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε νέα ρουτίνα γυμναστικής.”

Μην αποφεύγετε τον γιατρό

Ο Δρ Perez λέει, “Πρέπει να επισκέπτεστε το γιατρό τακτικά για να παραμείνετε υγιείς, επειδή είναι σημαντικό να λαμβάνετε προληπτική φροντίδα, εξετάσεις και εξετάσεις για διάφορες καταστάσεις υγείας. Η έγκαιρη ανίχνευση προβλημάτων μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα θεραπείας. Οι τακτικοί έλεγχοι παρέχουν επίσης μια ευκαιρία για ο γιατρός για να γνωρίσει καλά εσάς και την οικογένειά σας, ώστε να μπορεί να προσφέρει καθοδήγηση σχετικά με επιλογές τρόπου ζωής που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την υγεία σας».

Μην τρώτε επεξεργασμένα τρόφιμα

Σύμφωνα με τον Δρ Perez, “Τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι κακά για εσάς επειδή είναι γεμάτα με ανθυγιεινά πρόσθετα, τεχνητά αρώματα και χρώματα και συντηρητικά. Συχνά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ανθυγιεινά λίπη, ζάχαρη και νάτριο και μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση βάρους, στις καρδιακές παθήσεις , και άλλες χρόνιες παθήσεις. Επιπλέον, τα επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν συχνά κενές θερμίδες που παρέχουν μικρή θρεπτική αξία. Αντί για επεξεργασμένα τρόφιμα, προσπαθήστε να εστιάσετε στην κατανάλωση ολόκληρων, μη επεξεργασμένων τροφίμων όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό θα συμβάλει στη βελτίωση της συνολικής υγείας και στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξη κινδύνων για την υγεία αργότερα

Μην παραλείπετε τις οφθαλμολογικές εξετάσεις

Ο Δρ Viraj Shah OD, οφθαλμίατρος του δικτύου VSP λέει: “Καθώς μεγαλώνουμε, ο κίνδυνος εμφάνισης ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία —όπως ο διαβήτης, το γλαύκωμα, ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας— θα αυξηθεί. Πολλά προβλήματα όρασης και υγείας μερικές φορές δεν παρουσιάζουν οποιαδήποτε σημάδια, αλλά μπορούν να εντοπιστούν νωρίς μέσω μιας οφθαλμολογικής εξέτασης. Γι’ αυτό όλοι, αλλά ειδικά όσοι είναι άνω των 50 ετών πρέπει να επισκέπτονται τον οφθαλμίατρό τους κάθε χρόνο.”

Διαβάστε επίσης 

Όλες οι θεραπείες ομορφιάς που δεν χρειάζονται νυστέρι και αναισθησία

Περισσότερα από 113.000.000 δωρεάν self-test έχουν διανεμηθεί από την ΗΔΙΚΑ

 

 

Exit mobile version