Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Καύσωνας: Πώς θα αντέξουμε, πού να απευθυνθούμε

Καύσωνας: Πώς θα αντέξουμε, πού να απευθυνθούμε να απευθυνθούμε

Άλλη μια μέρα καύσωνα, που πολλοί δυσκολεύονται και αναρωτιούνται πώς θα αντέξουμε.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η Πυροσβεστική και οι Δήμοι κάνουν έκκληση στους πολίτες να λάβουν μέτρα προστασίας, να παραμένουν σε δροσερούς χώρους, να χρησιμοποιούν κλιματιζόμενους χώρους, που διαθέτουν οι δήμοι, αλλά και να αποφεύγουν εργασίες σε υπαίθριους χώρους, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιές.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους πολίτες να πάρουν μέτρα προφύλαξης από τον καύσωνα, ειδικά εάν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ξεπεράσει τα ανώτερα ανεκτά όρια και σε συνδυασμό με ορισμένους άλλους παράγοντες (υγρασία, άπνοια, νηνεμία, παρατεταμένοι χαμηλοί άνεμοι μιας κατεύθυνσης κτλ), μπορεί να δημιουργηθούν συνθήκες, που δεν είναι ανεκτές από τον ανθρώπινο οργανισμό και θέτουν τη ζωή σε κίνδυνο.

Οδηγίες SOS 

Κλιματιζόμενες αίθουσες

Ο Δήμος Αθηναίων έχει θέσει σε λειτουργία τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες μέχρι τις 21.00μμ για την προστασία των ευάλωτων ομάδων της πόλης από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Οι κλιματιζόμενοι χώροι είναι :

1. Λέσχη Φιλίας «Η Ανάληψη του Κυρίου», Χελντράιχ 15, Νέος Κόσμος,

2. Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς, Αίμωνος 9 & Άστρους,

3. Λέσχη Φιλίας Λαμπρινής, Ιαλέμου 63.

Ο ανώτατος αριθμός υποδοχής ατόμων ανά χώρο δεν θα ξεπεράσει τα 30 άτομα.

Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Επίσης, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για σήμερα Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Διαβάστε επίσης:

Νέο κεφάλαιο για τις Κλινικές Μελέτες: Στη Θεσσαλονίκη η πρώτη Μονάδα στη χώρα

Εγκυμοσύνη: Συμβουλές επιβίωσης στον καύσωνα

 

 

Exit mobile version