Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Μέλι: Τι προσφέρει στον οργανισμό και ποιοι πρέπει να το αποφεύγουν

Μέλι Τι προσφέρει στον οργανισμό και ποιοι πρέπει να το αποφεύγουν

Εκτός από ξεχωριστή γεύση, το μέλι έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Μελέτες έχουν δείξει ότι το μέλι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πονόλαιμο. Ωστόσο, τα βρέφη δεν πρέπει να καταναλώνουν μέλι γιατί το ανοσοποιητικό τους σύστημα μπορεί να μην είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τα βακτήρια που προκαλούν αλλαντίαση, μια παραλυτική ασθένεια. Τα άτομα με διαβήτη, επίσης, πρέπει να παρακολουθούν προσεκτικά την πρόσληψη σακχάρων από την διατροφή τους. Μπορεί να είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής για άτομα με διαβήτη, αλλά πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.

Η Kelly Morrow, διαιτολόγος και κλινική συνεργάτης του Osher Center for Integrative Medicine στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μέλι.

«Το μέλι περιέχει γύρη, η οποία αν ληφθεί με την πάροδο του χρόνου μπορεί να βοηθήσει στην εκπαίδευση του ανοσοποιητικού συστήματος ώστε να την ανέχεται», λέει η Morrow. Επίσης, είναι αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες και περιέχει ίχνη βιταμίνης Β και μέταλλα, σύμφωνα με την ειδικό.

Ποια είναι τα οφέλη του μελιού

Ζάχαρη ή μέλι: Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Το μέλι και η ζάχαρη είναι και τα δύο γλυκαντικά που αποτελούνται κυρίως από σάκχαρα, όπως η φρουκτόζη και η γλυκόζη.

Η Morrow λέει: «Όσον αφορά την περιεκτικότητα, το μέλι και η ζάχαρη είναι πολύ κοντά. Αν και υπάρχουν κάποιες μελέτες που δείχνουν ότι μπορεί να έχει μικρότερη επίδραση στο σάκχαρο του αίματος από το επιτραπέζιο σάκχαρο, όσοι έχουν προδιαβήτη, διαβήτη ή ασταθές σάκχαρο αίματος θα πρέπει να το χρησιμοποιούν με προσοχή και επίσης να βεβαιωθούν ότι το εξισορροπούν με κάποια πρωτεΐνη και λίπος».

Επομένως, τα άτομα με διαβήτη ή άλλα προβλήματα υγείας που επηρεάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, είναι καλύτερο να το αποφεύγουν. Το μέλι είναι μία θρεπτική τροφή που μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο είναι καλό να καταναλώνεται με μέτρο και προσοχή, εξηγεί η Morrow.

Διαβάστε επίσης 

Η χειρότερη πρωτεΐνη για το λίπος στην κοιλιά

Τροφές που θωρακίζουν τους πνεύμονες και προσφέρουν καλύτερη αναπνοή

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version