Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

5 ύπουλα πρόσθετα τροφίμων που σας εμποδίζουν να χάσετε βάρος

πρόσθετα τροφίμων μπορεί να επηρεάζουν τον στόχο σας για να χάσετε βάρος

Τα πρόσθετα τροφίμων μπορεί να επηρεάζουν τον στόχο σας για να χάσετε βάρος, με ύπουλο τρόπο.

Εάν έχετε δει ποτέ τη διατροφική ετικέτα ενός επεξεργασμένου τροφίμου και σας έχει μπερδέψει, τότε δεν είστε μόνοι. Πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα σήμερα περιέχουν πολλά πρόσθετα τροφίμων, τα οποία μπορεί να είναι οτιδήποτε, από γαλακτωματοποιητές και συντηρητικά μέχρι τεχνητά χρώματα και αρωματικά, ενώ οι περισσότεροι έχουμε άγνωστες λέξεις.

Αν και πολλά πρόσθετα, όπως τα συντηρητικά, συμβάλλουν στη διασφάλιση της ασφάλειας και της σταθερότητας των τροφίμων και βοηθούν στην αναστολή της ανάπτυξης βακτηριδίων, έχουν επίσης τα μειονεκτήματά τους, όπως αναφέρει το eatthis.com.

Πρόσθετα τροφίμων, ασθένειες και βάρος

Σύμφωνα με το The International Journal of Pharmaceutical Sciences and Research, τα τεχνητά πρόσθετα έχουν συνδεθεί με τα πάντα, από το άσθμα μέχρι τον καρκίνο . Ένας αριθμός πρόσθετων μπορεί ακόμη και να προκαλέσει αύξηση βάρους με την πάροδο του χρόνου.

Από τα συντηρητικά που μπορεί να προκαλέσουν σταδιακή αύξηση βάρους έως έναν παράγοντα τουρσί που καταστέλλει τη φυσική ορμόνη κορεσμού του σώματος, δείτε τα 5 πρόσθετα τροφίμων που θα μπορούσαν να εμποδίσουν τον στόχο σας για να χάσετε βάρος.

Τα 5 πρόσθετα τροφίμων που σας εμποδίζουν να χάσετε βάρος

1. Προπιονικό

Όπως εξηγεί η Toby Amidor, MS, RD, CDN, FAND, βραβευμένος ειδικός σε θέματα διατροφής και συγγραφέας best-seller της Wall Street Journal του The Family Immunity Cookbook , το προπιονικό είναι ένα συντηρητικό που χρησιμοποιείται για την αναστολή της ανάπτυξης μούχλας σε τρόφιμα όπως τα αρτοσκευάσματα. ψωμιά και τυριά. Σύμφωνα με μια μελέτη στο Science, που πραγματοποιήθηκε σε ανθρώπους και τρωκτικά, διαπιστώθηκε ότι η χρόνια έκθεση των ποντικών σε μια δόση προπιονικού προκάλεσε σταδιακή αύξηση βάρους.

«Ωστόσο, όσον αφορά τα τρόφιμα, η δαιμονοποίηση των πρόσθετων τροφίμων που βοηθούν στην ελαχιστοποίηση των τροφιμογενών ασθενειών είναι αμφισβητήσιμη και μας κάνει να φοβόμαστε το φαγητό», συμβουλεύει η Amidor. «Σίγουρα χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να δούμε τι συμβαίνει στους ανθρώπους που καταναλώνουν τροφές με αυτό το πρόσθετο χρόνια». Εξαιτίας αυτού, η Amidor προτείνει να τρώτε μια ποικιλία διαφορετικών τύπων τροφών και να γνωρίζετε τη σημασία της συγκράτησης των μερίδων.

2. Βενζοϊκό νάτριο

Η Laura Gilstrap RD, LD/N, Ιδιοκτήτρια της LG Nutrition LLC , αναφέρει ότι το βενζοϊκό νάτριο, το άλας νατρίου του βενζοϊκού οξέος, είναι ένα εξαιρετικά μελετημένο πρόσθετο που μπορεί να έχει δυσμενείς αντιδράσεις στην υγεία μας. «Λειτουργεί καταστέλλοντας μια ορμόνη που ονομάζεται λεπτίνη , τη φυσική ορμόνη κορεσμού του σώματος». Αυτό το ευρέως χρησιμοποιούμενο συντηρητικό βρίσκεται συχνά σε τρόφιμα όπως η σόδα, το ντρέσινγκ για σαλάτες και οι χυμοί φρούτων και χρησιμοποιείται επίσης ως παράγοντας για τουρσί.

 

 

 

 

 

3 Χυμός από εβαπορέ

H Gilstrap εξηγεί ότι ο χυμός εβαπορέ ζαχαροκάλαμου είναι ένα άλλο πρόσθετο τροφίμων που έχει συνδεθεί μέσω επιστημονικών μελετών με την παχυσαρκία, την αύξηση βάρους και τον διαβήτη. Αυτό το πρόσθετο μπορεί να βρεθεί οπουδήποτε χρησιμοποιείται γλυκαντικό, όπως στον καφέ, το τσάι και τα αρτοσκευάσματα. «Αυτό το υποκατάστατο ζάχαρης είναι εξίσου επικίνδυνο με τη ζάχαρη», λέει η Gilstrap, «πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να επηρεάσει την περιφέρεια της μέσης σας και να προάγει τη φλεγμονή». Σύμφωνα με έρευνα της κλινικής του Κλίβελαντ, η φλεγμονή στο σώμα έχει συνδεθεί με σχεδόν κάθε σημαντική ασθένεια, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου.

«Ως κουλτούρα, έχουμε διδαχτεί να περιορίζουμε τα ζαχαρούχα και λιπαρά τρόφιμα αν θέλουμε να χάσουμε βάρος», λέει η Gilstrap, «Μερικές φορές, ωστόσο, το πρόβλημα δεν είναι η ποσότητα, είναι η ποιότητα του φαγητού μας». Εξαιτίας αυτού, ο Gilstrap συμβουλεύει να είστε σε επιφυλακή για εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα που μπορεί να προσπαθήσουν ακόμα να χαρακτηριστούν ως «υγιεινά». «Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα, ακόμη και αυτά που χαρακτηρίζονται ως «υγιεινά», μπορεί να περιέχουν πρόσθετα που μπορεί να εμποδίσουν την απώλεια βάρους», προσθέτει.

4 Σουκραλόζη

Η Jackie Newgent, μέλος του διοικητικού συμβουλίου των RDN, CDN και Forbes Health, δηλώνει ότι ένα πρόσθετο, γνωστό ως σουκραλόζη, μπορεί επίσης να εμποδίσει την απώλεια βάρους και την αύξηση βάρους. «Η σουκραλόζη είναι ένα μη θρεπτικό γλυκαντικό που χρησιμοποιείται για να γλυκάνει τρόφιμα και ποτά, όπως τα αναψυκτικά διαίτης, με μηδενικές θερμίδες», εξηγεί. «Μια πρόσφατη μελέτη από το JAMA Network, διαπίστωσε ότι σε σύγκριση με τη ζάχαρη, η πρόσληψη σουκραλόζης μπορεί βασικά να ξεγελά τον εγκέφαλο, αλλά αυξάνουν την όρεξη σε γυναίκες και άτομα με παχυσαρκία».

Ωστόσο, η Newgent επισημαίνει ότι μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν έχουν δείξει ότι τα μη θρεπτικά γλυκαντικά μπορεί πραγματικά να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. Στο μεταξύ, η Newgent προτείνει να τρώτε ελάχιστα επεξεργασμένα, ολόκληρα τρόφιμα. «Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να μειώσετε τα πρόσθετα τροφίμων από τη διατροφή σας είναι να επιδιώξετε να τρώτε κυρίως φρέσκα, υγιεινά, μη επεξεργασμένα ή ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα», λέει η Newgent.

5. Δισφαινόλη Α

Δισφαινόλη Α, επίσης γνωστή ως BPA. είναι ένα κοινό πρόσθετο που έχει επισημανθεί ευρέως στο δημόσιο φόρουμ εδώ και χρόνια. Ο Lon Ben-Asher, MS, RD, LD/N , Διατροφολόγος στο Pritikin Longevity Center, λέει ότι αυτό το πρόσθετο μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία μας.

«Υπάρχουν διάφορες μελέτες που υποδηλώνουν ότι η δισφαινόλη Α (BPA), η οποία βρίσκεται στην επένδυση των κονσερβοποιημένων τροφίμων και των εμφιαλωμένων ποτών, μπορεί να σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας λόγω ορμονικών αλλαγών», εξηγεί ο Ben-Asher. Εάν θέλετε να περιορίσετε την πρόσληψη BPA, μετριάστε τις κονσέρβες που καταναλώνετε.

Διαβάστε επίσης

Έρχεται το e-skin: Ηλεκτρονικό δέρμα που νιώθει πόνο – Δείτε το video

Δεύτερη στον κόσμο η Ελλάδα στα ενέσιμα – Τι δείχνει έρευνα για τις αισθητικές θεραπείες

Exit mobile version