Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

O καλύτερος μοσχαρίσιος κιμάς για μακαρόνια, μπιφτέκια και burgers

O καλύτερος μοσχαρίσιος κιμάς για μακαρόνια, μπιφτέκια και burgers

Ποιος είναι ο καλύτερος μοσχαρίσιος κιμάς για μακαρόνια, μπιφτέκια και burgers;

Επειδή γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές στο παντοπωλείο, αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να πάρετε την καλύτερη απόφαση.

Ο κιμάς είναι αγαπημένο προϊόν για όλες τις οικογένειες. Είναι ευέλικτος, οικονομικός, άμεσα διαθέσιμος και εύκολος στη μαγειρική, γεγονός που τον καθιστά εξαιρετική επιλογή για πολυάσχολες οικογένειες.

Ο μοσχαρίσιος κιμάς

Αλλά η αγορά για κιμά από βόειο κρέας μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά αν σκεφτείτε την πληθώρα διαφορετικών επιλογών που έχετε στη διάθεσή σας. Στο σούπερ μάρκετ ή στον κρεοπώλη σας υπάρχει μεγάλη ποικιλία, οπότε ποιο είδος να επιλέξετε; Τελικά, εξαρτάται από τη συνταγή που φτιάχνετε. Ο οδηγός μας θα σας βοηθήσει να πάρετε τη σωστή απόφαση.

Η αγορά μοσχαρίσιου κιμά ακούγεται αρκετά απλή, αλλά οι διαφορές σχετίζονται με τα επιμέρους κομμάτια του ζώου, δηλαδή αν είναι κιμάς από λάπα, από στρογγυλό ή από φιλέτο.

Η πιο βασική διαφορά στον μοσχαρίσιο κιμά είναι η αναλογία λίπους.

Εδώ είναι το κλειδί για να ξέρετε ποιο είναι: κιμάς με 80-85% λιποπεριεκτικότητα προέρχεται από κομμάτια όπως καπάκι, σπάλα και ελιά, 85-90% από το στρογγυλό και 90% και πιο άπαχο προέρχεται από το ψαρονέφρι. Κάθε ένα από τα μείγματα είναι ιδανικά για διαφορετικούς σκοπούς.

Ποιο μείγμα κιμά βοείου κρέατος πρέπει να χρησιμοποιήσω;

Στόχος σας πρέπει να είναι το γευστικό και ζουμερό κρέας, ποτέ λιπαρό και ήπιο. Η διαιτολόγος διατροφολόγος Nicole Rodriguez, λέει: «Πολλοί άνθρωποι προτιμούν τα μπιφτέκια τους να είναι από ένα μείγμα 80/20, το μείγμα 85/15 κάνει ένα νόστιμο μπιφτέκι ή  κεφτεδάκι και το 90% ή πιο άπαχο είναι εξαιρετικό για σάλτσες.

Οποιοδήποτε από τα μείγματα κάνει ένα νόστιμο μαγειρευτό (γιουβαρλάκια, γεμιστά κολοκυθάκια, κ.λπ.), τσίλι, μακαρόνια και κιμά με μια ποικιλία λαχανικών.”

Σίγουρα, είναι πλούσιος και νόστιμος, αλλά ο κιμάς είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. «Μπορεί να μην σκέφτεστε τον κιμά πάντα ως πρόσθετο στα ζυμαρικά, αλλά το βόειο κρέας ενισχύει πραγματικά τη θρεπτική πυκνότητα των γευμάτων πλούσιων σε υδατάνθρακες”.

Τι είναι καλύτερο για Burgers;

Όσον αφορά την παρασκευή χάμπουργκερ , η Rodriguez είναι οπαδός του 80/20. “Οποιοδήποτε μείγμα, είτε 80/20 είτε σε πιο λεπτή πλευρά, θα προσφέρει την αδιαμφισβήτητη γεύση και ικανοποίηση του βοείου κρέατος. Τίποτα δεν ξεπερνά την εμπειρία φαγητού ενός μπέργκερ που φτιάχνεται με ένα μείγμα 80/20. Είναι το πιο ζουμερά ειδικά όταν αφήνεις τα μπιφτέκια να ξεκουραστούν για πέντε λεπτά πριν τα σερβίρεις», λέει.

Αγορά

Επιλέξτε μοσχαρίσιο κρέας με έντονο κόκκινο χρώμα. Η έλλειψη οξυγόνου κάνει το βόειο κρέας καφέ και μπορεί να υποδηλώνει ότι αρχίζει να χαλάει. Επιλέξτε συσκευασίες χωρίς υπερβολικά υγρά και αποφύγετε τη διασταυρούμενη μόλυνση κρατώντας τον ωμό κιμά και τους χυμούς κρέατος μακριά από άλλα τρόφιμα, τόσο στο ψυγείο όσο και κατά την προετοιμασία. Επειδή ο κιμάς είναι πιο ευπαθής από τα ψητά ή τις μπριζόλες, σχεδιάστε να βάλετε τον μοσχαρίσιο κιμά στο ψυγείο για μία έως δύο ημέρες από την αγορά ή να τον αποθηκεύσετε στην κατάψυξη όπου θα διατηρηθεί για τρεις έως τέσσερις μήνες.

Tips μαγειρικής

Η υπερβολική ανάμειξη με άλλα στοιχεία θα έχει ως αποτέλεσμα μπιφτέκια και κεφτεδάκια με σφιχτή, πυκνή υφή. Και να θυμάστε ότι το αν μαγειρεύετε μοσχαρίσιο κιμά σε υψηλή θερμοκρασία μπορεί να ψηθεί όμορφα εξωτερικά, αλλά μπορεί επίσης να παραψηθεί ή να καεί, ενώ το εσωτερικό παραμένει λίγο μαγειρεμένο.

Διαβάστε επίσης

Τα διαφορετικά συμπτώματα της Όμικρον σε εμβολιασμένους με 1, 2 ή 3 δόσεις και σε ανεμβολίαστους

Αχλάδια: 4+1 λόγοι για να αρχίσεις να τα τρως

Exit mobile version