Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Γιατί πρέπει να πλένετε το καρπούζι πριν το κόψετε

plenete-to-karpoyzi

Γνωρίζετε ότι πρέπει να πλένετε το καρπούζι πριν το κόψετε και το σερβίρετε;
Το καρπούζι είναι η πιο γλυκιά γεύση του καλοκαιριού. Είναι ζουμερό, δροσερό και μπορεί να ταιριάξει σε αμέτρητα πιάτα, από γλυκά μέχρι αλμυρές σαλάτες, ακόμη και σε αλκοολούχα κοκτέιλ. Το ζήτημα είναι ότι πρέπει να πλένετε το καρπούζι και συγκεκριμένα τη φλούδα του πριν το καταναλώσετε.

Η φλούδα του καρπουζιού

Η πλούσια φλούδα ενός καρπουζιού παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς προστατεύει τη ζουμερή ροζ εσωτερική σάρκα από παράσιτα, ρύπους και μικροοργανισμούς. Αυτές οι ακαθαρσίες μπορεί να προέρχονται από το έδαφος όπου αναπτύχθηκε, το κιβώτιο στο οποίο μεταφέρθηκε, το καρότσι αγορών που έχει κάτι που κολλάει ή ακόμα και από το σκονισμένο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σας στο δρόμο για το σπίτι.

Παρόλο που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταναλώνουν τη φλούδα του καρπουζιού, είναι σημαντικό να πλένετε πάντα το καρπούζι πριν το κόψετε. Αυτή η τακτική προστατεύει το καρπούζι, το οποίο μπορεί γρήγορα να γίνει πηγή μολυσματικών παραγόντων. Βακτήρια, βρωμιά και υπολείμματα από την επιφάνεια μπορούν να μεταφερθούν στη λεπίδα του μαχαιριού σας και να διαπεράσουν το πεπόνι μόλις αρχίσετε να το κόβετε, μολύνοντας κάθε μπουκιά.

Να ελέγχετε πάντα το καρπούζι σας για ορατές ρωγμές ή ζημιές στη φλούδα του πριν το αγοράσετε. Αυτές οι ρωγμές στην θωράκιση του, επιτρέπουν την είσοδο ρύπων, αλλοιώνουν το φρούτο πιο γρήγορα και αυξάνουν τον κίνδυνο τροφιμογενών ασθενειών.

Πώς να πλύνετε σωστά ένα καρπούζι

Λόγω του μεγάλου μεγέθους και του βάρους του, το πλύσιμο του καρπουζιού μπορεί να σας φαίνεται άλλη μία αγγαρεία στην κουζίνα, ειδικά σε σύγκριση με μικρότερα φρούτα όπως φράουλες ή ροδάκινα:

 

photo shutterstock

Διαβάστε επίσης

Ακμή: Πώς ο ήλιος και η υγρασία επηρεάζουν την επιδερμίδα

Είναι το πρωινό το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας;

Exit mobile version