Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Οι καλύτερες διατροφικές πηγές για επάρκεια σε φυλλικό οξύ

trofes me fylliko oksi

Το φολικό οξύ ή φυλλικό οξύ ή βιταμίνη Β9 είναι οργανική χημική ένωση που ανήκει στο σύμπλεγμα βιταμινών Β. Αυτό το είδος βιταμίνης Β που βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα και συμπληρώματα διατροφής είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό που συμβάλλει στην ανάπτυξη και την υγεία του οργανισμού μας. Η ανεπάρκεια φυλλικού οξέος, σύμφωνα με τη Mayo Clinic, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας, ενώ η κατανάλωσή του μπορεί να φέρει πολλά οφέλη.

Υπάρχουν αρκετοί τομείς όπου το φυλλικό οξύ μπορεί να προσφέρει οφέλη στον οργανισμό, όπως:

Οι φυσικές πηγές φυλλικού οξέος περιλαμβάνουν λαχανικά όπως τα σπαράγγια, τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα φυλλώδη χόρτα, φρούτα όπως τα πορτοκάλια και ο χυμός τους, μοσχαρίσιο συκώτι, ξηρούς καρπούς (π.χ. καρύδια) και όσπρια όπως τα φασόλια γίγαντες και τα μαυρομάτικα φασόλια.

Δεδομένου ότι η απορρόφηση του φυλλικού οξέος από τις τροφές μπορεί να μην είναι πάντοτε επαρκής, πολλά διατροφικά προϊόντα εμπλουτίζονται με φυλλικό οξύ, εξασφαλίζοντας έτσι ότι ο οργανισμός καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του σε βιταμίνη Β9.

Φυλλικό οξύ: Τι προκαλεί η έλλειψή του

Η έλλειψη φυλλικού οξέος μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλοβλαστική αναιμία. Τα συμπτώματα αυτής της διαταραχής του αίματος είναι:

Photo Shutterstock

Διαβάστε επίσης 

Εγκυμοσύνη: Οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που προστατεύουν μακροπρόθεσμα την γυναίκα

Νηστεία: Τι πρέπει να προσέξετε για να μην πάρετε κιλά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version