Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Τα τυριά που ανεβάζουν αλλά και ρίχνουν τη χοληστερόλη

tiria pou anevazoun ti xolisteroli

Τα τυριά είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής, ακόμη και για όσους έχουν ανεβασμένη χοληστερόλη. Κατανοώντας ποια τυριά έχουν υψηλή ή χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη, μπορείτε να κάνετε καλύτερες επιλογές, για να υποστηρίξετε την υγεία της καρδιάς σας.

«Αν και δεν χρειάζεται να εξαλείψετε εντελώς το τυρί από τη διατροφή σας, θα πρέπει να το περιορίσετε λόγω των υψηλών επιπέδων κορεσμένων λιπαρών του, που μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα LDL [λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας]», λέει ο καρδιολόγος, Jeffrey S. Lander, MD.

Ο Lander, συνιστά να παίρνετε όχι περισσότερες από δύο έως τρεις μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων με χαμηλά λιπαρά ή χωρίς λιπαρά καθημερινά, τα οποία περιλαμβάνουν γάλα, γιαούρτι και τυρί. Αυτά είναι σημαντικά χαμηλότερα σε ολικά λιπαρά, κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη σε σχέση με τις πλήρεις λιπαρές εκδόσεις.

Ποια τυριά είναι τα υψηλότερα σε χοληστερόλη και λιπαρά;

Τώρα τα άσχημα νέα – αυτά τα τυριά είναι αρκετά πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη ώστε να δικαιολογούν τον περιορισμό ή την αποφυγή τους, λέει Lander,

Ποια τυριά είναι χαμηλά σε λιπαρά και χοληστερόλη

Για μια πιο υγιεινή διατροφή για την καρδιά, η επιλογή τυριών με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά και χοληστερόλη είναι ζωτικής σημασίας.

Photo Shutterstock

Διαβάστε επίσης 

Vegan τυριά: Ποια προϊόντα βρίσκουμε στην Ελλάδα – Πόσο υγιεινά είναι;

Πικάντικες τροφές: Ποιοι πρέπει να τις αποφεύγουν;

 

Exit mobile version