Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Πώς επηρεάζει η διατροφή την τριχόπτωση; Τροφές «ασπίδα» για τα μαλλιά

Οι 10 καλύτερες τροφές για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά, να αντέχουν και να λάμπουν

Η τριχόπτωση είναι μια κατάσταση κατά την οποία ο άνθρωπος χάνει τα μαλλιά του από το τριχωτό του τριχωτού δέρματος. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως η γενετική προδιάθεση, οι ορμονικές αλλαγές, διαταραχές του θυρεοειδή, η διατροφή, το στρες ή η λήψη ορισμένων φαρμάκων.

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο σε όλες τις λειτουργίες του σώματος, μια από αυτές είναι και η διατήρηση της υγείας και της ανάπτυξης των μαλλιών σου, αναφέρει η διαιτολόγος,μ έδρα το Λονδίνο, Veronica Giudice.

Ποιες τροφές είναι χρησιμό να εισάγεις στην διατροφή σου για να έχεις δυνατά μαλλιά;

Λιπαρά ψάρια

Με βιταμίνες Β και D, τα ψάρια όπως το σκουμπρί, ο σολομός και ο τόνος μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της τριχόπτωσης.

Σπόροι Chia

Οι σπόροι Chia είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και περιέχουν απαραίτητα λιπαρά οξέα που μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη των μαλλιών.

Αβοκάντο

Εκτός από την περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε, το αβοκάντο περιέχει απαραίτητα λιπαρά οξέα που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της τριχόπτωσης. Ένα μόνο αβοκάντο έχει περίπου το 20% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης (RDA) για βιταμίνη Ε και παρέχει τόσο φυλλικό οξύ όσο και βιταμίνη C

Κρεμμύδια

Τα κρεμμύδια περιέχουν την αντιοξειδωτική ένωση κερσετίνη (quercetin), η οποία έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει την παραγωγή DHT σε προκλινικές μελέτες. Απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να το εάν αυτά τα οφέλη ισχύουν και για τον άνθρωπο.

Σπόροι κολοκύθας

Το έλαιο από σπόρους κολοκύθας μπορεί να εμποδίσει το ένζυμο 5-alpha reductase να παράγει DHT στον άνθρωπο και έτσι να καταπολεμήσει την τριχόπτωση, αλλά απαιτείται περισσότερη έρευνα.

Φασόλια 

Τα φασόλια, περιέχουν ισοφλαβόνες και δυνητικά άλλες ενώσεις που μπορεί να μειώσουν τα επίπεδα DHT στους ανθρώπους για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης.

 Κουρκούμη

Η κουρκούμη είναι ένα δημοφιλές μπαχαρικό που χρησιμοποιείται τόσο στην μαγειρική όσο και ως συμπλήρωμα διατροφής. Χάρη στην κουρκουμίνη που περιέχει έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει την DHT σε προκλινικές μελέτες. Ωστόσο, απαιτούνται μελέτες και σε ανθρώπους.

Καρύδια

Τα καρύδια αποτελούν τον μοναδικό ξηρό καρπό που περιέχει βιοτίνη, βιταμίνες Β (B1, B6, B9), βιταμίνη Ε, πολλές πρωτεΐνες και μαγνήσιο. Όλα αυτά τα θρεπτικά στοιχεία ενισχύουν τα στρώματα της τρίχας των μαλλιών και θρέφουν το δέρμα της κεφαλής. Τέλος, σύμφωνα με την Giudice, βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από καταστροφές στο DNA που μπορεί να προκληθούν λόγω της έκθεσης στον ήλιο.

Photo Shutterstock

Διαβάστε επίσης 

Αφυδατωμένα μαλλιά: Το μυστικό για να επαναφέρετε τη λάμψη τους

Διεθνής Ημέρα για τη Σπατάλη Τροφίμων: 4+2 προτάσεις

Exit mobile version