Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Πώς να μείνουμε ασφαλείς όταν κολυμπάμε

Μετά από ένα δύσκολο χειμώνα, η θάλασσα είναι αυτό που όλοι χρειαζόμαστε και λαχταράμε για το καλοκαίρι. Ας ενημερωθούμε όμως για τα μέτρα που οδηγούν στην ασφάλειά μας και ας ακολουθήσουμε απλές οδηγίες για να αποφύγουμε τους πιθανούς κινδύνους της.

Tο καλοκαίρι είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον ήλιο και τη θάλασσα. Όταν ανεβαίνει ο υδράργυρος πλήθος κόσμου συρρέει στις παραλίες.Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι τα υπέροχα κρυστάλλινα νερά, που αποτελούν αντικείμενο ονειροπόλησης για όλους, ενέχουν μεγάλους κινδύνους.

Πάνω από 400 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους από πνιγμό κάθε χρόνο, στην Ελλάδα

Αν και η απόλυτη και επίσημη καταγραφή των πνιγμών είναι πολύ δύσκολη, παρόλα αυτά εκτιμάται ότι στον κόσμο περίπου 1.000.000 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους από πνιγμό ετησίως, δηλαδή κάθε 30 δευτερόλεπτα 1 άνθρωπος πεθαίνει από πνιγμό στον πλανήτη.

Στην Ελλάδα, μια χώρα που είναι γνωστή για τον ήλιο και τις θάλασσές της, πάνω από 400 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους από πνιγμό κάθε χρόνο. Στην πλειοψηφία τους είναι άνδρες (αναλογία αντρών: γυναικών 3:1)

Στατιστικά, το μεσημέρι είναι ο πιο επικίνδυνος χρόνος του 24ώρου, ενώ είναι πιο ευάλωτοι τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι και τα άτομα που δεν ξέρουν να κολυμπούν ή νομίζουν πως κολυμπούν πολύ καλά. Τέλος τα περισσότερα περιστάτικά πνιγμού, δεν εμφανιζονται σε μεγάλη απόσταση από την ακτή , συνήθως στα 10 μέτρα ενώ σπάνια σε απόσταση πάνω από 50 μέτρα.

Η Πολιτική Προστασία παροτρύνει τους ανθρώπους να «σέβονται» το νερό και να επισκέπτονται παραλίες που έχουν ναυαγοσώστες.

Πώς μένετε ασφαλείς στην παραλία;

Τι πρέπει να κάνετε αν έχετε παγιδευτεί σε ρεύμα

Αν δείτε κάποιον να κινδυνεύει:

Διαβάστε επίσης

Ουρολοίμωξη και κολύμπι-Τι να προσέξετε

Κολύμπι σε θάλασσα ή πισίνα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν γονείς και παιδιά

Είμαι έγκυος, είναι ασφαλές να κολυμπάω σε πισίνα;

Exit mobile version