Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Μητσοτάκης για βία ανηλίκων: Πιο αυστηρές ποινές – Έρχεται το Safe Youth

via anilikon Mitsotakis

Στη βία ανηλίκων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Προανήγγειλε πιο αυστηρές ποινές για την παραμέληση ανηλίκων στη σκιά της έξαρσης της παραβατικότητας μέσα κι έξω από τα σχολεία.

«Σύντομα θα παρουσιάσουμε τη νέα εφαρμογή Safe Youth, για να ειδοποιεί ένα παιδί, όταν κινδυνεύει», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η παραβατικότητα των νέων είναι ένα ζήτημα πολυσύνθετο. Στις παρεμβάσεις, που έχουμε κάνει, έχουμε δείξει καλά αντανακλαστικά. Έχουμε δυνατότητα να σκληρύνουμε τις ποινές, ενώ θα υπάρξει ανάγκη κανονιστικής παρέμβασης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα στη ρίζα του», σχολίασε ο πρωθυπουργός για την βία ανηλίκων.

Η βία ανηλίκων στο Υπουργικό Συμβούλιο

«Οι αλλαγές που θα εισηγηθεί το υπουργείο δικαιοσύνης, όπως η αυστηρότερη ποινική μεταχείριση της οπλοκατοχής στους νέους, την φυλάκιση όσων υποπίπτουν στην ίδια επαναλαμβανόμενη αξιόποινη πράξη, και βέβαια τέλος μπαίνει στην απαλλαγή των κατηγορουμένων όταν επιστρέφουν κλοπιμαία. Αυτό ήταν ένα ευνοϊκό μέτρο το οποίο φάνηκαν κάποιοι να εκμεταλλεύονται για να συνεχίζουν την δράση τους. Αυτή η συμπεριφορά θα λειτουργεί πλέον ως απλό ελαφρυντικό».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το ζήτημα της παραβατικότητας είναι εξαιρετικά σύνθετο και αφορά πρωτίστως τις οικογένειες.

«Το κράτος δεν μπορεί να υποκαταστήσει την οικογένεια ως τον βασικό πυρήνα των παιδιών. Αλλά έχουμε δυνατότητες να κάνουμε πιο αυστηρές τις ποινές για την παραμέληση των ανηλίκων και θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον, όχι μόνο στην Ελλάδα, το ζήτημα με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, πώς συνδέεται η ψηφιακή με την πραγματική βία και πώς το μπούλινγκ αποκτά ψηφιακό αποτύπωμα.

Είμαστε μπροστά σε μια παγκόσμια κρίση και θεωρώ ότι υπάρχει ανάγκη κανονιστικής παρέμβασης ειδικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μέχρι να γίνουν όλα αυτά εμείς έχουμε υποχρέωση να προστατέψουμε τα παιδιά τους εφήβους μας ειδικά τα θύματα.

Η πρωτοβουλία stop bullying έχει αγκαλιαστεί από τις τοπικές κοινωνίες και δίνει σιγουρά και ασφάλεια στα παιδιά να μιλήσουν. Η μεγάλη νέα πρωτοβουλία είναι η ιδέα ενός νέου που θα είναι μια νέα εφαρμογή το Safe Youth μέσω της οποίας ένα παιδί θα μπορεί να ειδοποιεί την αστυνομία αν θεωρεί ότι κινδυνεύει. Σύντομα θα είμαστε έτοιμοι», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ: mononewsβία

 

Exit mobile version