Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Πολύτιμες συμβουλές για μαθητές και γονείς πριν από την τελική ευθεία

panelladikes-symvoyles

Οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν και οι συμβουλές των ειδικών για τη διαχείριση του άγχους είναι περισσότερο από πολύτιμες, τόσο για τους υποψήφιους μαθητές όσο και για τους δικούς τους ανθρώπους.

Το άγχος στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων οφείλεται κυρίως στην κοινωνική πίεση, το συλλογικό κοινωνικό απωθημένο για μόρφωση, αλλά και σε ατομικούς λόγους, όπως ο βαθμός προετοιμασίας, η ιδιοσυγκρασία και η προσωπικότητα υποψηφίου κτλ.

Ιστορίες για πολύωρο διάβασμα και εικόνες γονιών που δηλώνουν «φέτος δίνουμε πανελλήνιες… » είναι γνωστές σε όλους μας. Ο έφηβος δίνει πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά συχνά μαζί με αυτόν δίνει εξετάσεις και όλη η οικογένεια, όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Αρετή Βεργούλη, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, δίνοντας χρήσιμες συμβουλές για τη διαχείριση του άγχους.

Η όλη διαδικασία προετοιμασίας των εξετάσεων απαιτεί σωστή αντιμετώπιση του άγχους με αναγκαίες κάποιες συμπεριφορικές παρεμβάσεις, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς.

Συμβουλές για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Συμβουλές για τις ημέρες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Βαθιές ανάσες

«Σε περίπτωση ακραίου άγχους κατά τη διάρκεια της εξέτασης μπορούν να κάνουν μία διαδικασία που την εφαρμόζουμε στην τραυματοθεραπεία. Συγκεκριμένα, να πάρουν βαθιές ανάσες και να μεταφέρουν τη σκέψη τους για λίγα λεπτά σε κάτι που τους χαλαρώνει και όπου αισθάνονται ασφάλεια (ασφαλής τόπος). Την άσκηση αυτή μπορούν να την έχουν κάνει πρόβα τις προηγούμενες ημέρες», συμβουλεύει η κ. Βεργούλη.

Συμβουλές για τους γονείς

«Οι πανελλήνιες είναι χρήσιμο να μείνουν στη μνήμη όχι τόσο για τη δυσκολία ή την ευκολία των θεμάτων, όσο για το πώς οι έφηβοι έμαθαν να αντιμετωπίζουν μία δύσκολη προσπάθεια με δυσφορικά αρνητικά συναισθήματα (άγχος, κρίση πανικού, πίεση), να λειτουργούν υπό πίεση και να αρχίζουν να δοκιμάζονται», καταλήγει η κ. Αρετή Βεργούλη.

Διαβάστε επίσης

Γεωργιάδης – Αναισθησιολόγοι Παίδων: Η σύγκρουση για τα τακτικά χειρουργεία, στη μέση 3.000 παιδιά

Τρύπα στην καρδιά: Ενδοκαρδιακή επικοινωνία και εγκεφαλικό επεισόδιο

Exit mobile version