Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Τα νεότερα δεδομένα για τον παιδικό και εφηβικό καρκίνο – Στοιχεία του ΕΚΠΑ και του Συλλόγου “Ελπίδα”

Τα νεότερα δεδομένα για τον παιδικό και εφηβικό καρκίνο - Στοιχεία του ΕΚΠΑ και του Συλλόγου "Ελπίδα"

Τα νεότερα δεδομένα για τον παιδικό και εφηβικό καρκίνο δείχνουν ότι περίπου 300.000 παιδιά κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται με κάποια μορφή καρκίνου, παγκοσμίως. Σήμερα 15 Φεβρουαρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου και πρόσφατα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα: Launching the European Paediatric Cancer Community Manifesto: Cure more, cure better and tackle inequalities (hosted by MEP Stelios Kympouropoulos), δηλαδή η παρουσίαση της Ευρωπαϊκής διακήρυξης που θα μας οδηγήσει να θεραπεύσουμε μεγαλύτερο αριθμό παιδιατρικών ασθενών, με μεγαλύτερη επιτυχία και να μειωθούν οι διαφορές μεταξύ των κρατών.

Στην εκδήλωση για τον παιδικό καρκίνο, η παθολόγος, καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου μετείχε με βραχεία εισήγηση εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο- ΕΛΠΙΔΑ.

Ο παιδικός καρκίνος

Τα ακόλουθα βασικά στοιχεία για τον παιδικό και εφηβικό καρκίνο, παρατίθενται με αφορμή τη σημερινή ημέρα, από την Καθηγήτρια Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, για την ενημέρωση ως προς την επιδημιολογία, τη διάγνωση και την θεραπεία.

Οι στόχοι για τον παιδικό καρκίνο

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, το 2024, το όραμα γίνεται πραγματικότητα με τη διοργάνωση προγραμμάτων έγκαιρης διάγνωσης, τη χρηματοδότηση της σχετικής έρευνας, τη βελτιστοποίηση της δυνατότητας ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις διαθέσιμες αντινεοπλασματικές θεραπείες, της ευρείας εκπαίδευσης και ενημέρωσης για τον παιδιατρικό καρκίνο, καθώς και την υποστήριξη των μικρών ασθενών και των οικογενειών τους για τη διασφάλιση της καλύτερης δυνατής ποιότητας ζωής όλων.

Διαβάστε επίσης

Ένας 13χρονος θεραπεύτηκε από γλοίωμα, έναν σπάνιο όγκο εγκεφάλου – Μοναδική περίπτωση στον κόσμο

Γενόσημα και συμμετοχή ασθενών: Τι ισχύει, τι λένε ασφαλισμένοι και φαρμακοποιοί

Exit mobile version