Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Υπουργείο Υγείας: Ξεκινούν οι υγειονομικοί έλεγχοι σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς

Υπουργείο ΥγείαςΞεκινούν οι υγειονομικοί έλεγχοι σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς.jpg

Υγειονομικούς ελέγχους σε σχολεία όλων των βαθμίδων, καθώς και στους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, δημόσιους και ιδιωτικούς, ξεκινά το Υπουργείο Υγείας.

Σε εγκύκλιο, (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ),  την οποία υπογράφει η Αναπληρώτρια Υπουργός, Ειρήνη Αγαπηδάκη, υπενθυμίζεται ότι ενόψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους και δεδομένης της συνέχισης της μετάδοσης της COVID-19 και των άλλων αναπνευστικών ιογενών λοιμώξεων που ενδημούν κατά την χειμερινή περίοδο στη χώρα, η εντατικοποίηση των υγειονομικών ελέγχων στις εκπαιδευτικές μονάδες είναι αναγκαία και επιτακτική, με στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται η αναγκαιότητα συνεχούς ενημέρωσης του σχολικού πληθυσμού σχετικά με τον τρόπο μετάδοσης των ιογενών αναπνευστικών λοιμώξεων, ώστε να μην υπάρχει εφησυχασμός, με ανάρτηση εικονογραφημένων οδηγιών επί του θέματος, σε εμφανή σημεία εντός των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Ζητείται

Κυλικεία

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται να δίνεται στα κυλικεία των σχολείων, στις καντίνες (σταθερές), στους αυτόματους πωλητές τροφίμων και ποτών και στους χώρους εστίασης των σχολείων, προκειμένου να διαπιστώνεται η τήρηση των όρων και των προϋποθέσεων των σχετικών Υγειονομικών Διατάξεων και παράλληλα να εξετάζεται αν τα προσφερόμενα είδη είναι αυτά που καθορίζονται στις σχετικές Υγειονομικές Διατάξεις.

Αναφορικά με τα προγράμματα διανομής τροφίμων στα σχολεία (π.χ. ετοίμων γευμάτων, φρούτων, κ.α.) τα οποία πραγματοποιούνται από διάφορους φορείς υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ή άλλων αρμόδιων Υπουργείων, αυτά πρέπει να τηρούν τους όρους της ανωτέρω σχετικής νομοθεσίας.

Ο υπεύθυνος φορέας που υλοποιεί το εκάστοτε πρόγραμμα, οφείλει να ενημερώσει την Υπηρεσία μας σχετικά με τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα καθώς και τους προμηθευτές – παρασκευαστές των γευμάτων με τα πλήρη στοιχεία αυτών (επωνυμία, ταχυδρομική διεύθυνση), ώστε στη συνέχεια να ενημερωθούν οι αρμόδιες οικείες Υγειονομικές Υπηρεσίες, προκειμένου να προβούν σε τακτικούς ή/και έκτακτους υγειονομικούς ελέγχους.

Διαβάστε επίσης

Θ. Ζαούτης στο HS: Οι περισσότερες ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις μπορούν να προληφθούν

Στο τέλος του μήνα τα νέα εμβόλια για την Κράκεν – Συνεδρίαση της Επιτροπής Εμβολιασμών

Exit mobile version