Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Τσακωμοί με τα παιδιά, εκρήξεις θυμού και ακαταστασία – Η έρευνα που μιλάει στην ψυχή κάθε γονιού

Τσακωμοί με τα παιδιά, εκρήξεις θυμού και ακαταστασία - Η έρευνα που μιλάει στην ψυχή κάθε γονιού

Οι τσακωμοί με τα παιδιά, οι εκρήξεις θυμού η ακαταστασία σε όλο το σπίτι, η τήρηση του προγράμματος στον ύπνο, είναι μερικά από τα θέματα που εξέτασε μία μεγάλη έρευνα για την καθημερινότητα μιας οικογένειας με μικρά παιδιά.

Δημοσκόπηση που έγινε σε 2.000 γονείς με παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών, βρήκε ότι έχουν διαφωνίες με τα παιδιά τους κάθε δεύτερη μέρα.

Επίσης η έρευνα διαπιστώνει ότι:

Εκρήξεις θυμού

Στην έρευνα φάνηκε ακόμα ότι τρεις στους τέσσερις ερωτηθέντες (74%) λένε ότι τα παιδιά τους έχουν εκνευριστεί τον τελευταίο μήνα, με το μέσο παιδί να πετάει λίγο περισσότερο από τέσσερα την εβδομάδα.

Τι προκάλεσε αυτές τις εκρήξεις θυμού; «Επειδή δεν μπορούσε να χωρέσει ένα παιχνίδι στο αυτοκίνητό του», «η μπλούζα δεν ταίριαζε με το παντελόνι» και «δεν το άφηνα να παίξει στην τουαλέτα» ήταν μεταξύ μερικών από τους διασκεδαστικούς λόγους.

Για άλλους, ήταν «επειδή της έφτιαξα μακαρόνια και δεν της άρεσε το χρώμα της κόκκινης σάλτσας, οπότε αρνήθηκε να τα φάει» ή «γιατί έχασε το παιχνίδι του κατοικίδιου ζώου του».

Και το σπίτι είναι χάλια!

Ωστόσο, η ανατροφή των παιδιών δεν σταματά με τον καθαρισμό του συναισθηματικού χάους, καθώς ο μέσος γονέας καθαρίζει τουλάχιστον ένα χάος που έκανε το παιδί του την ημέρα.

Συνήθως, αυτό το χάος αποτελείται από χυμένο φαγητό (72%), υπολείμματα που μένουν από την ώρα του φαγητού (70%) ή βρωμιά από το παιχνίδι (59%).

Οι μισοί από τους ερωτηθέντες πιστεύουν ότι το σπίτι τους είναι πιο καθαρό από τα σπίτια άλλων γονέων, το 50% συμφωνεί ότι νιώθει αμηχανία με το πόσο ακατάστατο είναι το σπίτι τους.

Η έρευνα διεξήχθη στις ΗΠΑ από την εταιρεία έρευνας αγοράς OnePoll  για λογαριασμό της Baby Magic, σε 1.000 μητέρες και 1.000 μπαμπάδες παιδιών ηλικίας 0-4 ετών μεταξύ 24 Φεβρουαρίου και 7 Μαρτίου 2023.

Διαβάστε επίσης

Η COVID-19 μπορεί να προκαλέσει σοβαρή υψηλή αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με νέα έρευνα

Φωνές και τιμωρίες στα παιδιά: Πώς θα τα αποφύγουμε

Exit mobile version