Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

“Μη φιλάτε το μωρό μου, σας παρακαλώ”: Πώς να θέσετε όρια στους επισκέπτες

Healthstories Μη φιλάτε το μωρό μου, σας παρακαλώ Πώς να θέσετε όρια στους επισκέπτες

“Μη φιλάτε το μωρό μου, σας παρακαλώ”! Το λέτε φωναχτά ή από μέσα σας; Μπορείτε να θέσετε όρια σε όσους θέλουν να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο τη χαρά τους για το νεογέννητο ή και για το λίγο μεγαλύτερο μωρό;

Ένα από τα καλά της πανδημίας είναι να σκεπτόμαστε πριν αγκαλιάσουμε και φιλήσουμε κάποιους που πιθανόν είναι ευάλωτοι σε ιούς και μικρόβια. Όλοι οι παιδίατροι είναι κατηγορηματικοί: Όχι φιλιά στα μωρά.

Ακόμα και τώρα που η πανδημία δεν είναι τόσο απειλητική, οι παραλλαγές του κορωνοϊού κυκλοφορούν έντονα, οπότε καλό είναι να διατηρήσουν οι γονείς τα περιοριστικά μέτρα απέναντι σε συγγενείς και φίλους, βάζοντας όρια.

“Μη φιλάτε το μωρό μου, σας παρακαλώ”: Πώς να θέσετε όρια στους επισκέπτες:

1. Δεν είναι όλοι οι επισκέπτες ίδιοι

Πολλοί έρχονται με την καλή πρόθεση να «γνωρίσουν το μωρό», αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται οι περισσότεροι νέοι γονείς είναι κάποιος να κρατήσει το μωρό τους αγκαλιά.

Αυτό όχι μόνο μπορεί να προκαλέσει άγχος για τα μικρόβια και τη μετάδοση, αλλά δεν βοηθά πραγματικά τον γονέα μετά τον τοκετό που πνίγεται στις δουλειές του σπιτιού και στις πρόσθετες ευθύνες.

Βεβαιωθείτε ότι οι επισκέπτες που έρχονται είναι εκείνοι που θα είναι προνοητικοί, όπως αυτοί που θα προθυμοποιηθούν να βγάλουν το σκυλί σας έξω για βόλτα, ή ότι είναι άτομα που νιώθετε άνετα να ρωτήσετε διάφορα πράγματα.

Αλλά μην περιμένετε την τελειότητα εδώ. Είστε αρκετά κουρασμένοι. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν βάλουν τα φλιτζάνια σε λάθος ντουλάπι.

2. Πείτε ρητά «Σε παρακαλώ, μη φιλάς το μωρό μου»

Εάν το να μιλήσετε απευθείας σε ανθρώπους για τις ανησυχίες σας είναι πολύ τρομακτικό, μπορείτε να στείλετε ένα μαζικό email ή μήνυμα σε όλη την οικογένεια εξηγώντας την πολιτική σας και ότι, από μεγάλη προσοχή, ζητάτε από τους ανθρώπους να μην φιλήσουν το μωρό σας στο πρόσωπο.

Εάν οι επισκέπτες σας έχουν ελεγχθεί και εμβολιαστεί, μπορείτε να τους αφήσετε να δώσουν φιλιά στα ποδαράκια πάνω από τη μάσκα, αλλά να είστε ξεκάθαροι ότι δεν θέλετε τα πρόσωπα των ανθρώπων κοντά στο μικρό σας. Η απαίτηση μάσκας όταν κάποιος κρατά το μωρό μπορεί να είναι σωτήρια.

3. Πλύσιμο χεριών ή απολύμανση

Ζητήστε πάντα από τους επισκέπτες να πλύνουν τα χέρια τους πριν έρθουν σε επαφή το μωρό.

Έχετε αντισηπτικό χεριών σε όλο το σπίτι και σε κάθε καρότσι και τσάντα πάνας.

Εάν παρατηρήσετε ότι κάποιος φτερνίζεται ή έχει παιδιά στο σχολείο, έχετε κάθε δικαίωμα να τους ζητήσετε να πλένουν τα χέρια τους κάθε φορά που θέλουν να πλησιάσουν το μωρό σας.

4. Ζητήστε ό,τι χρειάζεστε

Αντί να περιμένετε τους επισκέπτες να προσφερθούν να κάνουν κάτι, ζητήστε το. Το να βάλεις έναν φιλοξενούμενο να δουλέψει είναι αντιφατικό, αλλά το να έχεις ένα νέο μωρό είναι μια τόσο μοναδική στιγμή. Οι περισσότεροι επισκέπτες θα είναι πολύ χαρούμενοι αν κάνουν delivery για έναν καφέ ή ένα χάμπουργκερ με πατάτες που λαχταρήσατε.

5. Μπορείτε να πείτε όχι, δεν θα σας παρεξηγήσει κανείς

Περιορίστε τον αριθμό των επισκεπτών τους πρώτους μήνες του νεογέννητου. Είναι δύσκολο να είσαι νέος γονιός και ταυτόχρονα οικοδεσπότης.
Πολλές φορές τυχαίνει οι επισκέπτες να μιλούν για κάτι που συμβαίνει στην προσωπική τους ζωή και εσείς να πρέπει εκείνη την ώρα να θηλάσετε.

Τα όρια μπαίνουν εύκολα, ειδικά αν είστε ευγενικοί και χαμογελαστοί. Και μην ξεχνάτε να επιστρατεύσετε το χιούμορ σας για να στείλετε το μήνυμα που θέλετε.

Πηγή: healthline.com

Διαβάστε επίσης

23 συμβουλές απώλειας βάρους που λειτουργούν πραγματικά

Τι να ξεφορτωθείτε από το μπάνιο τώρα

Exit mobile version