Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Δέκα τρόποι για να αποκτήσει το παιδί σας αυτοπεποίθηση

Η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση είναι τα πιο σημαντικά συναισθήματα που μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να μάθει. Είναι ένα προνόμιο αλλά και μια τεράστια ευθύνη.H   αυτοπεποίθηση όχι μόνο βοηθά τα παιδιά να αναπτύσσονται διανοητικά και συναισθηματικά, αλλά προσθέτει και το πλεονέκτημα της βοήθειας με τις δεξιότητες ζωής και την οικοδόμηση της αυτοεκτίμησης.

Δύο βασικές τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι η παροχή θετικών ανατροφοδοτήσεων και να δείξετε στο παιδί πως κάτι που μπορεί να φαίνεται δύσκολο και ακατόρθωτο, μπορεί να επιτευχθεί εάν διαχωριστεί σε πιο μικρά και εύχρηστα τμήματα.

Αυτά είναι μέρος καλών γονεϊκών πρακτικών και κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα, ενώ η επανάληψη τους συμβάλλει στη βελτίωση των δεξιοτήτων.

Πως θα αποκτήσει το παιδί αυτοπεποίθηση

Και μην ξεχνάτε!Τα παιδιά δεν είναι φίλοι σας, και χρειάζονται τη γονεϊκή εξουσία και καθοδήγηση για να αισθάνονται ασφαλείς και να έχουν αυτοπεποίθηση. Απ’ την άλλη, η υπερβολική αυστηρότητα και σκληρότητα των γονιών θα τσακίσει την πίστη τους στον εαυτό τους.

Exit mobile version