Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Τους αρέσουν τα μαγικά κόλπα; Τι δείχνει αυτό για την εξυπνάδα τους

Του αρέσουν τα μαγικά κόλπα; Τι δείχνει αυτό για την εξυπνάδα τους

Αρέσουν στα παιδιά σας τα μαγικά κόλπα; Μαγνητίζονται από ταχυδακτυλουργούς και μάγους, που εμφανίζουν και εξαφανίζουν πράγματα; Αν ναι, αυτό κάτι δείχνει για την εξυπνάδα τους, λένε αμερικανοί ερευνητές.

Πιο συγκεκριμένα, τα μωρά, που γοητεύονται από φαινομενικά μαγικά κόλπα, έχουν μεγαλύτερη περιέργεια και εξελίσσονται σε περισσότερο έξυπνα παιδιά, απεφάνθησαν ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ.

Μελέτησαν την περιέργεια 65 παιδιών, από όταν ήταν βρέφη 11 μηνών, μέχρι την ηλικία των 3 ετών. Και διαπίστωσαν ότι το ενδιαφέρον των παιδιών για φαινομενικά μαγικά γεγονότα – όπως μια μπάλα, που περνούσε μέσα από έναν τοίχο – παρέμεινε σταθερό, καθώς αναπτύχθηκαν.

Αργότερα, όταν τα παιδιά έγιναν περίπου 1,5 έτους, η ερευνητική ομάδα επανέλαβε το πείραμα με ένα παιχνίδι, που φαινόταν να επιπλέει στον αέρα.

«Βρήκαμε ότι τα μωρά, που κοίταζαν πολύ τα μαγικά κόλπα στους 11 μήνες της ζωής τους, ήταν τα ίδια παιδιά, που μαγνητίζονταν από φαινομενικά μαγικά αντικείμενα στους 17 μήνες της ζωής τους», είπε μία εκ των συγγραφέων της μελέτης, η ψυχολόγος Jasmin Perez.

Το τελευταίο στάδιο της μελέτης

Το τελευταίο μέρος της μελέτης – που πραγματοποιήθηκε όταν τα παιδιά είχαν φτάσει στην ηλικία των τριών ετών – έπρεπε να τροποποιηθεί, λόγω των περιορισμών, που σχετίζονταν με την COVID-19.

Οι ερευνητές έστειλαν στους γονείς των παιδιών ερωτηματολόγια, για να δουν αν η περιέργεια των παιδιών ήταν προγνωστικός παράγοντας για τη μελλοντική σκέψη τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι, όσα μαγεύονταν και καθηλώνονταν από παράξενα γεγονότα, που έβλεπαν, όταν ήταν μικρότερα, ήταν τα πιο περίεργα, που στο μέλλον θα ενδιαφέρονται για την αναζήτηση πληροφοριών και για την επίλυση προβλημάτων.

Αυτό, ανέφεραν οι ερευνητές, είναι το είδος της περιέργειας, που πιθανότατα θα βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν πολλά για τον κόσμο γύρω τους.

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Proceedings of National Academy of Sciences.

 

Exit mobile version