Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

«Safe Youth»: Από σήμερα η λειτουργία του panic button για τους νέους – Πώς θα λειτουργεί

safe-youth

Από σήμερα, Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2024, ξεκινά η επίσημη λειτουργία του «Safe Youth», του panic button για τους νέους, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Το “Safe Youth” είναι σύνθετο, περιέχει πάρα πολλές χρήσεις, ελπίζω πάρα πολύ χρήσιμο εργαλείο», ανακοίνωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Συνέχισε, τονίζοντας πως «μαζί με το 10201 που λειτουργεί, είναι εργαλεία τα οποία δίνονται στα παιδιά και στους ενηλίκους προκειμένου, όταν υπάρχει ένα θερμό γεγονός, αμέσως να καταγγέλλεται και να σπεύδει η Αστυνομία, ώστε να το αντιμετωπίσουμε».

12.000 συλλήψεις ανηλίκων

Επισήμανε ενδεικτικά, μάλιστα, πως «φέτος στο 10μηνο του 2024 έχουμε 12.000 συλλήψεις ανηλίκων. Πέρυσι είχαμε 8.600. Ηλικίες κυρίως από 13 μέχρι 17. Εδώ αφορά και τους γονείς. Είναι πολύ σημαντικές και πολύ μεγάλες οι ευθύνες των γονέων, η έλλειψη εποπτείας των παιδιών».

Σχετικά με τους ελέγχους σε μπαρ για κατανάλωση αλκοόλ από ανηλίκους, ξεκαθάρισε πως η Αστυνομία με την ισχύουσα νομοθεσία δεν έχει καμία δυνατότητα να κάνει ελέγχους για αλκοόλ, όμως τώρα ετοιμάζεται σχετική διάταξη, έτσι ώστε η Αστυνομία να μπορεί. «Από την άλλη πλευρά νομίζω ότι πρέπει να δούμε αυτό το θέμα κυρίως με τις ιδιωτικές εκδηλώσεις, πάρτι σε κλαμπ και μπαρ για να συλλέξουν κάποια χρήματα. Αυτό, στο τέλος οδηγεί σε ποτά. Αυτό πρέπει να είναι γνωστό στην αστυνομία και η κυβέρνηση προωθεί μια σειρά από ρυθμίσεις τώρα, προκειμένου να βελτιώσουμε σημαντικά το νομοθετικό πλαίσιο», κατέληξε.

Πώς θα λειτουργεί

Η εφαρμογή θα διατίθεται δωρεάν προς κατόχους λογισμικού Android και iOS. Για την ενεργοποίηση της εφαρμογής θα απαιτείται η συμπλήρωση συγκεκριμένων στοιχείων όπως το όνομα, το επίθετο, η ηλικία, η ιδιότητα (γονέας, μαθητής), ενώ ο χρήστης θα πρέπει να κάνει αποδοχή στον γεωεντοπισμό της συσκευής του κατά τη χρήση της εφαρμογής.

Σε αντίθεση με την εφαρμογή Panic Button, το «Safe Youth» δεν θα διαθέτει ένα και μοναδικό κουμπί –με το οποίο θα ειδοποιούνται οι Αρχές– αλλά και επιπρόσθετο υλικό.

Photo Shutterstock

Διαβάστε επίσης 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»- 29 χρόνια προσφοράς και δράσης

Τι δείχνει νέα έρευνα για άτομα που έχουν γεννηθεί πρόωρα

 

Exit mobile version