Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

3 αναφορές την ημέρα για trafficking στo Χαμόγελο του Παιδιού

trafficking

Στις Γραμμές Υποστήριξης και Βοήθειας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» – μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024- οι εξειδικευμένοι επιστήμονες του Οργανισμού διαχειρίστηκαν 3 αναφορές την ημέρα για trafficking και πιθανά περιστατικά εμπορίας ανθρώπων ενώ παράλληλα σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, παγκόσμια, 1 στα 3 θύματα εμπορίας ανθρώπων είναι παιδί, και η πλειονότητα αυτών είναι κορίτσια, που συχνά βιώνουν συναισθήματα αβεβαιότητας και φόβου.

Η εμπορία ανθρώπων επεκτείνεται και σε μορφές εκμετάλλευσης, όπως η καταναγκαστική εργασία και η εμπορία οργάνων. Σε κάθε περίπτωση όμως, μια τέτοια εμπειρία:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίνει έμφαση σε μια πολύπλευρη προσέγγιση για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, η οποία περιλαμβάνει τόσο την Πρόληψη του φαινομένου όσο και την προστασία των θυμάτων, προσεγγίζοντας το θέμα ως ένα κρίσιμο ανθρωπιστικό ζήτημα με επιπτώσεις στα παιδιά Παγκοσμίως. Οι ανήλικοι αποτελούν δυνητικά θύματα εμπορίας είτε λόγω συνθηκών κοινωνικού αποκλεισμού και φτώχειας που μπορούν να οδηγήσουν σε παιδική εκμετάλλευση είτε ως απόρροια παραμέλησης, ενδοοικογενειακής βίας και εξάρτησης από ουσίες.

Οι παραπάνω παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν σε φυγές παιδιών και επομένως σε μεγάλο κίνδυνο θυματοποίησής τους.

Ο Οργανισμός και τα δέκα Κέντρα Δράσης του βρίσκονται πάντα στο πλευρό όσων έχουν πέσει θύματα ή εμπλέκονται σε κυκλώματα trafficking, και κυρίως των παιδιών, πραγματοποιώντας εξειδικευμένες δράσεις ενημέρωσης και υποστήριξης, πάντοτε σε συνεργασία με τις Διεθνείς συνεργασίες του και σε συνεργασία με τις Αρμόδιες Αρχές.

Το «Χαμόγελο» είναι στη διάθεση του κοινού σε 24ώρη βάση, δωρεάν, όλο τον χρόνο, σε γιορτές, αργίες και έντονα καιρικά φαινόμενα με:

Διαβάστε επίσης

Πρόγραμμα «Προλαμβάνω»: Πάνω από 4 εκατ. παραπεμπτικά σε μία εβδομάδα

Tai Chi για μείωση της αρτηριακής πίεσης

Exit mobile version