Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Checkpoint: Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Κοριτσιού

Checkpoint Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Κοριτσιού

Τα κορίτσια και οι νεαρές γυναίκες παγκοσμίως αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην εκπαίδευση, την εργασία και την υγειονομική περίθαλψη, αναφέρει το Athens Checkpoint. Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία της UNICEF, το 75% των νέων διαγνώσεων HIV μεταξύ εφήβων παγκοσμίως αφορά κορίτσια, ενώ σχεδόν ένα στα τέσσερα κορίτσια έχουν υποστεί σεξουαλική ή σωματική κακοποίηση εντός σχέσης. Εφιστώντας την προσοχή του κοινού στα παραπάνω και στην απουσία ενός υποχρεωτικού και συμπεριληπτικού μαθήματος σεξουαλικής αγωγής στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, σκοπός μας είναι η ευαισθητοποίηση για θέματα συναίνεσης, αυτοδιάθεσης και πρόληψης, αλλά και η ενδυνάμωση των κοριτσιών και γυναικών ώστε να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις.

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Κοριτσιού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κοριτσιού, το Athens Checkpoint θα βρίσκεται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου από τις 11:00 ως τις 15:00 διανέμοντας δωρεάν προφυλακτικά και προϊόντα περιόδου, ενημερώνοντας το κοινό για θέματα σεξουαλικής υγείας και διενεργώντας δωρεάν και γρήγορες εξετάσεις για HIV, ηπατίτιδα B & C και σύφιλη. Ευχαριστούμε θερμά τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης για τη φιλοξενία.

Επιπλέον,  τα Κέντρα Πρόληψης & Σεξουαλικής Υγείας «Checkpoint» και ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», με την υποστήριξη του AIDS Healthcare Foundation, κυκλοφόρησαν μια σειρά σύντομων βίντεο ευαισθητοποίησης με πρωταγωνίστρια τη Νατάσα Γιάμαλη για θέματα που πρέπει να μας αφορούν.

Καμπάνια του Checkpoin

Με την πολύτιμη συμβολή της QUENVO Agency και σε συνεργασία με τις οργανώσεις «Bloom – Σεξουαλική αγωγή για όλα», «Genderhood» και «Ως Αιδώ», κυκλοφόρησε η καμπάνια του Checkpoint με τρία σύντομα βίντεο σχετικά με τη συναίνεση, την αντισύλληψη και τη σεξουαλική υγεία.

Ποια είναι τα απαραίτητα συστατικά μιας σχέσης ή επαφής που σέβεται την αυτοδιάθεση του κάθε ατόμου; Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τους τρόπους αντισύλληψης; Ποια είναι η αλήθεια πίσω από κυρίαρχους μύθους σχετικά με τη σεξουαλική υγεία; Τις απαντήσεις δίνει η Νατάσα Γιάμαλη, η οποία συμμετέχει αφιλοκερδώς στη διαδικτυακή καμπάνια.

Παρακολουθήστε τα βίντεο, που σκηνοθέτησε ο Παναγιώτης Κουντουράς, στο Instagram (https://www.instagram.com/my.checkpoint/) και στο TikTok (https://www.tiktok.com/@my.checkpoint) του Checkpoint.

Επισκεφθείτε το GirlsAct.org για να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα του AIDS Healthcare Foundation, το οποίο προωθεί την υγεία και την ευημερία των κοριτσιών στην Αφρική, την Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη.

Photo Shutterstock

Διαβάστε επίσης 

Επιστροφή στα σχολεία και φθινοπωρινά κρυολογήματα: Πώς να τα αντιμετωπίσετε;

Γονείς, μην έχετε ενοχές: Οι ιδιοτροπίες στο φαγητό είναι γενετικό χαρακτηριστικό έως την εφηβεία

Exit mobile version