Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Οι Οργανούληδες επιστρέφουν στις σχολικές τάξεις

organoylides

Οι Οργανούληδες, το αγαπημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, επιστρέφουν και φέτος στις σχολικές τάξεις με δωρεάν μηνιαίες διαδικτυακές παρουσιάσεις.

Με στόχο να μεγαλώσει την κοινότητα των 20.000 μαθητών/τριων και εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα που έχουν ήδη γνωρίσει τα μυστικά των ζωτικών οργάνων παρέα με τους «Οργανούληδες», το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται στα Δημοτικά σχολεία από τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση, επιστρέφει στις τάξεις.

Οι μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, ηλικίας 7 έως 11 ετών, μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα παρακολουθώντας μία από τις μηνιαίες διαδικτυακές παρουσιάσεις (Οκτώβριος 2024 – Μάιος 2025). Μοναδική προϋπόθεση είναι ο/η υπεύθυνος/-η εκπαιδευτικός της τάξης τους να συμπληρώσει έγκαιρα την αίτηση ενδιαφέροντος.

Η πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 10:00.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι ερωτήσεις και οι απορίες των παιδιών οδηγούν σε ένα διασκεδαστικό ταξίδι ανακάλυψης και γνώσης, παρέα με τους αγαπημένους χαρακτήρες των «Οργανούληδων», με προορισμό τον μοναδικό κόσμο των οργάνων του ανθρώπινου σώματος.

Με τρόπο ευφάνταστο και διασκεδαστικό, τα παιδιά μαθαίνουν από τους «Οργανούληδες» τι κάνει την καρδιά να χτυπά δυνατά, τους πνεύμονες να φουσκώνουν και να ξεφουσκώνουν και τους νεφρούς να λειτουργούν ως φύλακες για την υγεία του σώματος. Επιπλέον, θέματα όπως η δωρεά οργάνων και οι μεταμοσχεύσεις μεταφράζονται στη γλώσσα και τους μοναδικούς κώδικες επικοινωνίας των παιδιών, με στόχο να δημιουργήσουν στους αυριανούς ενήλικες μια νέα κουλτούρα αλληλεγγύης με κοινό τόπο την αγάπη για την υγεία και τη ζωή.

Το βραβευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που ξεκίνησε από την Αγγλία, υλοποιείται στην Ελλάδα για 4η σχολική χρονιά, ως μέρος των Δράσεων και Προγραμμάτων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Αγωγής της Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Εκτός από τη συμμετοχή στις διαδικτυακές παρουσιάσεις, δάσκαλοι, δασκάλες και γονείς μπορούν να κατεβάσουν το ψηφιοποιημένο υλικό, που περιλαμβάνει εκπαιδευτικό εγχειρίδιο, παρουσιάσεις και παιχνίδια, και να το μοιραστούν με τα παιδιά στην τάξη ή και στο σπίτι.

Έτσι, με οδηγό τη βασική παρουσίαση των «Οργανούληδων», η φροντίδα της υγείας και η δωρεά οργάνων γίνονται για πρώτη φορά μέρος της δημόσιας συζήτησης.

Για τη συμμετοχή των Δημοτικών σχολείων στον προγραμματισμό της περιόδου 2024-25, οι Διευθυντές/ντριες μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση ενδιαφέροντος, την οποία μπορούν να βρουν στο onassis.org/health.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλα τα Δημοτικά σχολεία.

Για τη συμμετοχή στις διαδικτυακές παρουσιάσεις, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο education@onassis.org.

Η Εθνική Πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οργανούληδες» εντάσσεται στο πλαίσιο της Εθνικής Πρωτοβουλίας για τη Δωρεά Οργάνων και τις Μεταμοσχεύσεις, που ανέλαβε το Ίδρυμα Ωνάση με στόχο την ανοικοδόμηση του τομέα των μεταμοσχεύσεων και την ενίσχυση της κουλτούρας δωρεάς οργάνων στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Καύσωνες και ρύπανση εκτόξευσαν τα εγκεφαλικά επεισόδια, σε παγκόσμιο επίπεδο

Μουσείο Ακρόπολης: Ένα ταξίδι στον κόσμο της υγείας στην αρχαιότητα

Exit mobile version