Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Τι πρέπει να προσέχετε στις διακοπές: Οδηγός από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

odigies gia asfaleis diakopes

Την προσοχή στους παραθεριστές, για την πρόληψη προβλημάτων υγείας που μπορεί να παρουσιαστούν στις διακοπές τους, εφιστά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Τη σημασία της τήρησης μέτρων προφύλαξης ,για την πρόληψη των απρόβλεπτων καταστάσεων που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία μας, τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος  Πατούλης.

«Η αλλαγή περιβάλλοντος κατά της διάρκεια των διακοπών μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους, ειδικά για ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού όπως είναι οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά και οι χρόνιοι πάσχοντες»,επεσήμανε ο κ. Πατούλης.

Ας δούμε τον οδηγό, για ασφαλείς διακοπές που συνέταξε το μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΣΑ κ. Χαρίλαος Κ. Κουτής, MD,MPH,MSc,PhD , Ιατρός Επιδημιολόγος, Ομ. Καθηγητής Υγιεινής Επιδημιολογίας & Δημόσιας Υγείας Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής.

Προγραμματισμός Ταξιδιού

Διατροφή

Τροφικές δηλητηριάσεις

Η χρήση αντιδιαρροϊκών απαγορεύεται σε παιδιά μικρότερα των 2 ετών. Τα παιδιά και οι γέροι αφυδατώνονται πολύ γρήγορα από τις διάρροιες.

Ήλιος

Υψόμετρο

Η ταχεία άνοδος σε υψόμετρο μπορεί να συνοδεύεται από αίσθημα εύκολης κόπωσης, πονοκέφαλο, ναυτία, αϋπνία και ευερεθιστότητα, σε υψόμετρο πάνω από 2.500 μέτρα.

Η δημιουργία θρόμβων αίματος στις φλέβες των ποδιών μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε ταξίδι διάρκειας άνω των 10 ωρών. Περπατάτε στις στάσεις, να πίνετε αρκετά υγρά, να φοράτε ειδικές ελαστικές κάλτσες.

Ερωτική συμπεριφορά

Θάλασσα

Έντομα – παράσιτα – ζώα

Αν, σας τσιμπήσει κάποιο έντομο:

Φορητό φαρμακείο: Τι θα πρέπει να περιέχει;

Photo Shutterstock

Διαβάστε επίσης 

Καλοκαίρι και παιδιά: SOS συμβουλές για κάθε απρόοπτο στις διακοπές

Τα 28 ιδανικά μέρη για διακοπές στην Ελλάδα το 2024, σύμφωνα με τους Times της Μ. Βρετανίας

Exit mobile version