Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Καρκίνος παχέος εντέρου: Πόσο θα κοστίσουν στο κράτος οι δωρεάν εξετάσεις, τι θα πάρουν οι πάροχοι

dorean-pacheos-enteroy

Οι δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για τους πολίτες για τον καρκίνο του παχέος εντέρου υπολογίζεται ότι θα κοστίσουν στο Υπουργείο Υγείας συνολικά περίπου 42 εκατ. ευρώ. Μέσα στις επόμενες ημέρες, μέχρι το τέλος του μήνα, αναμένεται να ξεκινήσει το σχετικό Πρόγραμμα για τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο.

Η δράση εντάσσεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης «Σπύρος Δοξιάδης» και αφορά σε πολίτες ηλικίας από 50 έως 69 ετών.

Υπολογίζεται ότι από καρκίνο του παχέος εντέρου και του ορθού καταγράφονται παγκοσμίως 935 χιλιάδες θάνατοι ετησίως, που μπορεί να φτάσουν σε 1.1 εκατομμύρια το 2030.

Καρκίνος παχέος εντέρου: Πόσο θα κοστίσουν στο κράτος οι δωρεάν εξετάσεις

Η ΗΔΙΚΑ (ο φορέας υλοποίησης της δράσης) απηύθυνε την πρόσκληση συμμετοχής προς τους προβλεπόμενους φορείς υγείας. Σύμφωνα, μάλιστα, με τη σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Υγείας στοχεύει να επενδύσει 41.651.358 ευρώ.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU.

Πιο συγκεκριμένα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή: ιδιωτικά φαρμακεία, γαστρεντερολόγοι / ενδοσκόποι, ιδιωτικές και δημόσιες μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας, οι οποίες διαθέτουν γαστρεντερολόγο/ενδοσκόπο ή Παθολογοανατομικό Τμήμα. Δηλαδή νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία, ιδιωτικά ιατρεία, Πολυϊατρεία, ιδιωτικές κλινικές και κάθε άλλη δομή που αναγνωρίζει το κράτος και παρέχει νόμιμα τις υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη δράση.

Τι θα πάρουν οι πάροχοι

Οι τιμές αποζημίωσης φαρμακοποιών, γιατρών και παρόχων είναι οι εξής:

Η διαδικασία

Ως προς τη διαδικασία, αυτή περιλαμβάνει τα εξής:

Διαβάστε επίσης

Πώς οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν καρδιά και εγκέφαλο

ΠΟΥ: Το αλκοόλ σκοτώνει 2,6 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο

Exit mobile version