Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Γεωργιάδης: Το 30% της αμοιβής στα απογευματινά χειρουργεία από τους ασθενείς – Τι είπε για το τραγούδι του Πάνου Βλάχου

Άδωνις Γεωργιάδης

«Δίνουμε το δικαίωμα στις κλινικές του ΕΣΥ υπό κάποιους όρους και προϋποθέσεις, εάν μπορούν και θέλουν να οργανώσουν απογευματινά χειρουργεία επ΄ αμοιβή. Η βασική προϋπόθεση για να μπορεί μία κλινική του ΕΣΥ να έχει απογευματινά χειρουργεία, είναι η παραγωγή των πρωινών χειρουργείων να παραμένει στον μέσο όρο που ήταν και πριν». ανέφερε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, συμπληρώνοντας ότι «εάν κάποιος θέλει να χειρουργηθεί και να πληρώσει από την τσέπη του, του δίνουμε και μία επιπλέον επιλογή πλην του να πάει σε μια ιδιωτική κλινική ή να δώσει “φακελάκι”. Του δίνουμε μία επιπλέον επιλογή που είναι φτηνότερη της ιδιωτικής κλινικής και νόμιμη».

Σημειώνεται ότι μέσα στην εβδομάδα αναμένονται ανακοινώσεις για τα απογευματινά χειρουργεία, καθώς η αποκατάσταση ασθενών, που περιμένουν να κάνουν κάποια τακτική, όπως λέγεται, επέμβαση εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια, αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, επιβεβαίωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ότι θα γίνουν 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Οι λεπτομέρειες θα ακουστούν σε συνέντευξη τύπου, παρουσία και του Υφυπουργού Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, τις επόμενες ημέρες.

Πώς θα γίνεται η πληρωμή στα απογευματινά χειρουργεία

«Ο ασθενής στα απογευματινά χειρουργεία θα πληρώνει την συμμετοχή που προβλέπεται από τον ΕΟΠΥΥ, το 30% δηλαδή της αμοιβής. Οι γιατροί θα πληρώνονται από το 100% της αμοιβής που δημιουργείται από το 30% του ασθενούς και από το 70% που δίνει ο ΕΟΠΥΥ. Το 100% θα το μοιράζονται γιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς και όσοι συμμετέχουν στη χειρουργική ομάδα», είπε σήμερα ο κ. Γεωργιάδης.

Πώς λειτουργεί η Ενιαία Λίστα Χειρουργείων

«Η εντολή που έχω δώσει είναι όχι μόνο να ξέρουμε εμείς πόσα είναι τα εν αναμονή χειρουργεία στη χώρα, αλλά να τα κάνουμε δημοσίως γνωστά ανά νοσοκομείο και ανά κλινική. Να μπορεί δηλαδή κάποιος να παρακολουθεί την εξέλιξη στην κλινική που περιμένει να χειρουργηθεί και αν βλέπει να του παίρνουν τη σειρά να μπορεί να ρωτάει τον λόγο».

«Ένας από τους στόχους που πρέπει οι διοικητές να εφαρμόζουν, αλλιώς χάνουν τη θέση τους, είναι να μη δημιουργούνται μεγάλες αναμονές στα χειρουργεία τους. Άρα, λοιπόν, αν βλέπω ότι στο τάδε νοσοκομείο οι αναμονές είναι 6 μήνες, ενώ στο διπλανό νοσοκομείο στην ίδια πόλη είναι 3, αυτός είναι λόγος για να αποπέμψουμε τη διοίκηση».

Για το πρόβλημα έλλειψης αναισθησιολόγων στα νοσοκομεία, ο κ. Γεωργιάδης  ανέφερε ότι
«υπάρχει πρόβλημα με τους αναισθησιολόγους και δουλεύουμε για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Οι γιατροί μας, που ιδιαιτέρως τους σέβομαι, γνωρίζουν ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό. Έχει μεγάλη όξυνση τα τελευταία χρόνια σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτή η όξυνση δυναμώνει και τη δική μας πίεση. Πολύ εύκολα μπορεί πια να βρει κάποιος δουλειά σε μια άλλη χώρα στην Ευρώπη ή στον ιδιωτικό τομέα με πολλαπλάσια χρήματα».

Τέλος, ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε για το τραγούδι του ηθοποιού Πάνου Βλάχου:
«Πάντα θλίβομαι όταν άνθρωποι ταλαντούχοι στην προσπάθειά τους να προκαλέσουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης κάνουν κάτι τόσο άσχημο. Όταν λες «να δω στο σάκο τον Άδωνι και τον Πορτοσάλτε», δηλαδή στο νεκρόσακο, είναι σαν να λες «θέλω να τους δω πεθαμένους, να τους σκοτώνουν». Αυτό όπως και να το δεις ούτε καλλιτεχνική αδεία λέγεται, ούτε χιούμορ λέγεται, ούτε τίποτα. Από την αντίδραση του κυρίου Βλάχου πιστεύω ότι συνειδητοποίησε, έστω και εν μέρει, ότι αυτό που έκανε ήταν πάρα πολύ χοντρό».

Διαβάστε επίσης

Εκτινασσόμενος δάκτυλος: 10 αλήθειες για μια από τις συχνότερες νόσους των χεριών

Ε. Ανδρεοπούλου (Cornell): Η έρευνα για τον καρκίνο μαστού,  η ισότητα στην Υγεία και η ζωή στη Νέα Υόρκη

Exit mobile version