Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Μητσοτάκης: 10.000 νέες προσλήψεις στην Υγεία και μισθώσεις ελικοπτέρων

Healthstories Μητσοτάκης 10.000 νέες προσλήψεις στην Υγεία και μισθώσεις ελικοπτέρων

Δέκα χιλιάδες νέες προσλήψεις στην υγεία και παρεμβάσεις στο σύστημα υγείας, όπως μισθώσεις ελικοπτέρων και αλλαγές στις εφημερίες, προανήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ.

Για το σύστημα υγείας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι “θα μπορούσα να πω ότι δέσαμε το γάιδαρό μας και να πάμε χαλαρά. Δεν μου ταιριάζει αυτό. Μπορεί η δεύτερη τετραετία να είναι μια τετραετία αλμάτων για τη χώρα που ενίοτε σημαίνει ρήξεις και συγκρούσεις με κατεστημένα και νοοτροπίες”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας ότι “στις εφημερίες μπαίνουν τακτικά περιστατικά για να παίρνουν προτεραιότητα στα χειρουργεία. Δεν θα ανεχθούμε άλλο τέτοια φαινόμενα” και δήλωσε ότι “θα εφαρμόσουμε σκληρή αξιοκρατία και συνεχή αξιολόγηση. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα τις λίστες στα χειρουργεία.

10.000 νέες προσλήψεις στην Υγεία και μισθώσεις ελικοπτέρων

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης απάντησε ότι “αν χρειαστεί να αγοράσουμε υπηρεσίες για να έχει ο πολίτης δωρεάν υπηρεσία, θα το κάνουμε. Θα μισθώσουμε υπηρεσίες ελικοπτέρων με έξι βάσεις από το εξωτερικό”.

Σε ότι αφορά τις προσλήψεις είπε πως “θα γίνουν 10.000 νέες προσλήψεις στην υγεία. Θα μπουν στο 1+1. Δεν είμαστε πια σε σκληρούς μνημονιακούς περιορισμούς”.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά “‘εφερα την Ελλάδα να είναι μια κανονική χώρα. Να σταματήσουμε να είμαστε ουραγοί. Πληρώνουμε ακόμη βαρύ τίμημα από τη 10ετη κρίση. Προτεραιότητά μου είναι η μείωση των ανισοτήτων και η βελτίωση εισοδήματών. Θέλω να μπορεί ο πολίτης να τα βγάζει πέρα χωρίς άγχος. Η δημόσια παιδεία έχει σημασία για εμένα και εστιάζω στις περιπτώσεις ακραίας φτώχιας. Για μένα αυτό είναι το όραμά μου μαζί με την πράσινη και ψηφιακή ατζέντα”.

 

Διαβάστε επίσης

Η άτυχη Αναστασία, η άφαντη Μίνα και η αποχώρηση από τον ΣΦΕΕ

Δεδομένα υγείας: Όλη η πρόταση του Υπουργείου Υγείας που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Exit mobile version