Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση 9 Κέντρων Υγείας στην Αττική

Ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση 9 Κέντρων Υγείας

Στην υπογραφή τριών συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση 9 Κέντρων Υγείας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, παρέστη η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Τις συμβάσεις υπέγραψαν η Διοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Όλγα Μπαλαούρα και ο εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρείας «ΤΑΛΩΣ Α.Τ.Ε.», παρουσία του Εντεταλμένου Συμβούλου και Επικεφαλής της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Το ύψος των συμβάσεων ανέρχεται σε 11,7 εκατ. ευρώ. Τους διαγωνισμούς για τα έργα ωρίμασε και διενήργησε η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, με αναθέτουσα αρχή την 1η Υγειονομική Περιφέρεια του Υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα, οι συμβάσεις που υπεγράφησαν αφορούν:

-Στην ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας Καλλιθέας, Χαλανδρίου, συνολικής αξίας 3.698.620,22 ευρώ.  ​

-Στην ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας Ηλιούπολης, Κεραμεικού, συνολικής αξίας 3.035.125,57 ευρώ.

-Στην ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας Ζωγράφου, Πλατείας Αττικής, Νέου Κόσμου, Νέας Ιωνίας (Τ.Ι. Περισσού), Νέας Ιωνίας – Ακτινολογικό Τμήμα, συνολικής αξίας 4.969.136,05 ευρώ.

Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU και υπάγεται στους ειδικούς όρους εκτέλεσης των Δράσεων και Έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Νέα εποχή για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη,δήλωσε: «Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας μπαίνει σε μια νέα εποχή, καθώς για πρώτη φορά αναλαμβάνουμε τέτοιες σημαντικές παρεμβάσεις σε Κέντρα Υγείας της χώρας. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες, μέσα από σύγχρονες, ενεργειακά αναβαθμισμένες δομές. Με αυτές τις επενδύσεις δείχνουμε έμπρακτα ότι η φροντίδα της υγείας δεν περιορίζεται μόνο στη θεραπεία, αλλά και στην πρόληψη και στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προάγει τη συνολική ευημερία. Η αναβάθμιση συνολικά του συστήματος υγείας της χώρας αποτελεί κεντρικό πυλώνα της πολιτικής μας».

Αναβάθμιση Κέντρων Υγείας

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ και Επικεφαλής της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (PPF) Παναγιώτης Σταμπουλίδης, δήλωσε: «Στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (PPF) του ΤΑΙΠΕΔ είμαστε προσηλωμένοι στην αποστολή που μας έχει αναθέσει η Πολιτεία για την αναβάθμιση των υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Με τις συμβάσεις που υπογράφονται σήμερα για τον εκσυγχρονισμό 9 Κέντρων Υγείας στην Αττική, το 90% των έργων που αφορούν σε Κέντρα Υγείας της Αττικής έχει συμβασιοποιηθεί, με συνολική αξία 47,7 εκατ. ευρώ, έπειτα από διαγωνισμούς που ωρίμασε και διενήργησε τo PPF. Πολύ σύντομα, η εικόνα των υποδομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε ολόκληρη τη χώρα θα είναι εντελώς διαφορετική, καθώς η αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών, ειδικά σε περιοχές όπως η Περιφέρεια Αττικής που οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα πιεστικές. Στο PPF δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με ταχύτητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την υψηλή ποιότητα των έργων».

Διαβάστε επίσης 

Υπουργείο Υγείας: Η προκήρυξη για προσλήψεις 278 γιατρών σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

Τα εγκεφαλικά από την ΕΚΑΠΥ, η έλευση του Νέστορα και ο προβληματισμός για το μνημόνιο

Exit mobile version