Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Συνάντηση Γεωργιάδη με το Ελληνικό Κολλέγιο Γενικών Ιατρών για τον προσωπικό γιατρό

Συνάντηση Γεωργιάδη με το Ελληνικό Κολλέγιο Γενικών Ιατρών

Συνάντηση πραγματοποίησε το προεδρείο του Ελληνικού Κολλεγίου Γενικών Ιατρών με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, για το υπό διαβούλευση Νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του θεσμού του Προσωπικού Ιατρού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το Ελληνικό Κολλέγιο Γενικών Ιατρών παρουσίασε
τις προτάσεις του για τη βελτίωση του νομοσχεδίου, με έμφαση στην ενίσχυση του
θεσμού του Προσωπικού Ιατρού παρέχοντας επιπλέον κίνητρα και στη διασφάλιση
της επαρκούς στελέχωσης από Γενικούς /Οικογενειακούς Ιατρούς.

Προτάσεις 

Το Κολλέγιο τόνισε την ανάγκη για προτεραιότητα των Γενικών /Οικογενειακών ιατρών στο θεσμό του Προσωπικού ιατρού , τονίζοντας ότι οι Γενικοί Ιατροί είναι οι πλέον κατάλληλοι να καλύψουν τις ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η εξειδικευμένη εκπαίδευση των Γενικών/Οικογενειακών Ιατρών τους καθιστά απαραίτητους ως προσωπικούς ιατρούς για την ολιστική διαχείριση της υγείας του πληθυ- σμού.

Έμφαση δόθηκε στην αναγκαιότητα παροχής κινήτρων, ώστε να ενθαρρυνθούν οι Γενικοί / Οικογενειακοί Ιατροί να στελεχώσουν τις περιοχές που παρουσιάζουν δημογραφικά και γεωγραφικά μειονεκτήματα. Τα κίνητρα αυτά κρίνονται ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε ολόκληρη τη χώρα.

Το Κολλέγιο πρότεινε τη μείωση του ανώτατου αριθμού πολιτών που αναλογεί σε κάθε Προσωπικό Ιατρό για να εξασφαλιστεί κίνητρο στελέχωσης αλλά και ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας.

Ενίσχυση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Συζητήθηκε επίσης η στελέχωση των νέων Πανεπιστημιακών Κέντρων Υγείας, με το Κολλέγιο να τονίζει την ανάγκη για ενεργή συμμετοχή των Γενικών /Οικογενειακών Ιατρών που επιθυμούν ακαδημαϊκή σταδιοδρομία σε αυτές τις δομές, τόσο για την εκπαίδευση των νέων γιατρών όσο και για την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας στον τομέα της ΠΦΥ.

Ο Υπουργός Υγείας και οι συνεργάτες του αντέδρασαν με θετικότητα και κατανόηση στις προτάσεις του Κολλεγίου, αναγνωρίζοντας τη σημασία των επισημάν- σεων που έγιναν για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας . Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει προσεκτικά τις προτάσεις και να ενσωματώσει αλλαγές που θα διασφαλίσουν τη βελτίωση του νομοσχεδίου, με στόχο την αναβάθμιση του ρόλου των Γενικών Ιατρών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Το Ελληνικό Κολλέγιο Γενικών Ιατρών εκφράζει την ικανοποίησή του για την εποι-
κοδομητική ανταλλαγή απόψεων και προσβλέπει σε μια συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας που θα οδηγήσει στη βελτίωση του συστήματος υγείας προς όφελος των πολιτών και των επαγγελματιών υγείας.

Διαβάστε επίσης 

Ράντζα υπάρχουν πλέον μόνο στο “Αττικόν” και το “Γεννηματάς”, λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Γεωργιάδης: Μη διανοηθούν, με μένα Υπουργό, να κλείσουν είσοδο νοσοκομείου – Θα χαλάσουμε τις καρδιές μας

Exit mobile version