Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

ΗΔΙΚΑ: Διακοπή στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης – Πώς θα εξυπηρετούνται τα έκτακτα περιστατικά

Παράταση στη συνταγογράφηση φαρμάκων σε ανασφάλιστους από γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Πιθανή διακοπή λειτουργίας θα υπάρξει στο σύστημα συνταγογράφησης από το βράδυ της Παρασκευής 27 έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης των Υποδομών της ΗΔΙΚΑ.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργειο Υγείας, στο πλαίσιο του έργου «Αναβάθμιση των Υποδομών της ΗΔΙΚΑ ΑΕ», πρόκειται να γίνει μετάπτωση της Βάσης Δεδομένων ΑΜΚΑ σε νέα υποδομή και τα συστήματα που υποστηρίζει η συγκεκριμένη βάση και διαλειτουργούν με τον ΑΜΚΑ δεν θα είναι λειτουργικά.

Ειδικά για τα συστήματα Υγείας τα οποία διαλειτουργούν με τον ΑΜΚΑ, θα γίνει προσπάθεια προτεραιοποίησης για την σταδιακή επανέναρξη λειτουργίας τους, το αργότερο έως το μεσημέρι του Σαββάτου 28/09/2024.

Έκτακτα περισταστικά

Σε κάθε περίπτωση και μόνο για έκτακτα περιστατικά, αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, προβλέπεται η χειρόγραφη διαδικασία όταν ανακύπτει τεχνικό πρόβλημα ή ανακοινωμένη διακοπή λειτουργίας για τεχνικούς λόγους.

Με ευθύνη του φαρμακοποιού τυχόν χειρόγραφες συνταγές και παραπεμπτικα που θα εκδοθούν από τους θεράποντες ιατρούς το εν λόγω χρονικό διάστημα, θα πρέπει να εκδοθούν στη συνέχεια και ηλεκτρονικά προκειμένου να μπορούν να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ.

Σχετικά με την ΗΔΙΚΑ 

Η ΗΔΙΚΑ Α.Ε. είναι Οργανισμός υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με αντικείμενο την ανάπτυξη λογισμικού στις περιοχές της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Πρόνοιας. Μεταξύ άλλων, έχει την ευθύνη για τις εφαρμογές της ηλεκτρονικής και της άυλης συνταγογράφησης, του myHealth app, των Εθνικών ηλεκτρονικών Μητρώων Ασθενών, του ΑΜΚΑ, του NCP, του ΕΠΣΜΥ, των συστημάτων του ΕΦΚΑ και του ΟΠΕΚΑ κλπ. Οποιαδήποτε ανάπτυξη ψηφιακής λύσης σε αυτούς του τομείς
σχεδιάζεται, υλοποιείται και συντηρείται από τα στελέχη της ΗΔΙΚΑ.

Photo Shutterstock

Χωρίς ιατρική συνταγή το αντιγριπικό εμβόλιο στα φαρμακεία

Ο υπολειτουργικός ΟΔΙΠΥ, οι γκρίνιες για τα ιατροτεχνολογικά και ο πονοκέφαλος του Άρη

Exit mobile version