Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Φαρμακαποθηκάριοι για την απάτη στον ΕΟΠΥΥ: Πρέπει να εκτοπίζονται οι παραβατικές συμπεριφορές

Healthstories Φαρμακαποθηκάριοι εναντίον Φιλίππου Τι λένε σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο του ΕΟΦ

Την πρόσφατη επιτυχία του ΕΟΠΥΥ και της Ελληνικής Αστυνομίας για την εξάρθρωση κυκλωμάτων με εικονικές συνταγογραφήσεις, χαιρετίζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων (ΠΣΦ).

Είναι σημαντικό, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές να εντοπίζονται και να εκτοπίζονται από το σύστημα της δημόσιας περίθαλψης.

«Επί σειρά ετών, προσπαθούμε να αναδείξουμε την ύπαρξη τέτοιων κυκλωμάτων, που παρασιτούν σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των παρόχων υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης της χώρας. Θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση να συνεργαζόμαστε με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, μακριά από κοντόφθαλμα συντεχνιακά ή οικονομικά συμφέροντα.

Για πολλοστή φορά επαναλαμβάνουμε ότι με την συστηματική δουλειά της πολιτείας, είναι εφικτό να βελτιώνεται η καθημερινότητα του Έλληνα ασθενή», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΣΦ.

Υπενθυμίζεται πως, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, επ’ αφορμής των αποκαλύψεων, για εμπλοκή ιατρών, σε παράνομες συνταγογραφήσεις επισημαίνει ότι καταδικάζει απερίφραστα παραβατικές συμπεριφορές μελών του ιατρικού κόσμου που προκαλούν βλάβη στη δημόσια υγεία και αποβαίνουν επιζήμιες για το σύστημα υγείας. Ο ΙΣΑ αναμένει από την εισαγγελία τα στοιχεία των ιατρών που συνελήφθησαν προκειμένου να προχωρήσει στις πειθαρχικές διώξεις, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Από την πλευρά του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του και καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κάθε παραβατική συμπεριφορά από την πλευρά των φαρμακοποιών, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες, πέρα από το ότι είναι παράνομες, επιφέρουν σοβαρές συνέπειες τόσο στα ασφαλιστικά ταμεία όσο και στη δημόσια υγεία και το δημόσιο συμφέρον γενικότερα.

Ανακοίνωση ΠΦΣ 

Απ΄οτην πλευρά του ο  Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καταδικάζει απερίφραστα κάθε παραβατική συμπεριφορά φαρμακοποιού η οποία καθίσταται επιζήμια για τα ασφαλιστικά ταμεία και προκαλεί βλάβη στη δημόσια υγεία και το δημόσιο συμφέρον και ζητά να επιβληθούν παραδειγματικά οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ποινές για τους παραβάτες. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία για την πειθαρχική δίωξη των εν λόγω φαρμακοποιών».

Δικαστικά θα κινηθεί ο ΕΟΠΥΥ

Όσοι επιχειρούν απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλισμένων του οδηγούνται στην δικαιοσύνη, αναφέρει ο ΕΟΠΥΥ με αφορμή την εξάρθρωση κυκλωμάτων εικονικών συναταγογραφήσεων με εκατομμύρια ευρώ ζημιά για τον Οργανισμό.

Photo Shutterstock

Διαβάστε επίσης 

Μείωση του clawback κατά 3,5 εκατ. ευρώ για να αντιμετωπιστούν οι απάτες στον ΕΟΠΥΥ, ζητά ο ΣΦΕΕ

Ο πολυδιάστατος ρόλος του Επισκέπτη Υγείας

Exit mobile version