Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Fraport Greece: Ταξίδι στην γαστρονομική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία»

fraport-greece

Ταξίδι στη γεύση και στην γαστρονομική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία», οργάνωσε η Fraport Greece.

Κάθε τόπος είναι η ιστορία και ο πολιτισμός του και κάθε ταξίδι μια ευκαιρία να γνωρίσει κανείς διάφορες πτυχές του πολιτισμού αυτού. Και ένα σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού κάθε περιοχής είναι η γαστρονομική της παράδοση, όπως έχει διαμορφωθεί στο πέρασμα του χρόνου, αποτελώντας υπό μία έννοια ζωντανό μάρτυρα της ιστορίας της. Γεγονός αδιαμφισβήτητο στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης και της μεγάλης γαστρονομικής κληρονομιάς της.

Γι’ αυτό και στις 27 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η Fraport Greece, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Θέρμης και την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης έδωσαν στο κοινό που περίμενε στον χώρο αναχωρήσεων του αεροδρομίου «Μακεδονία» την ευκαιρία να κάνει ένα ταξίδι στη γεύση με σκοπό την ανάδειξη της βραβευμένης τοπικής κουζίνας η οποία αποτελεί βασικό συστατικό της τουριστικής εμπειρίας που προσφέρει η Θεσσαλονίκη στους τουρίστες.

Με τον τρόπο αυτό, οι επιβάτες στον χώρο των αναχωρήσεων είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία γεύση από την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της πόλης, η οποία έχει αναγνωριστεί διεθνώς, μέσω της ένταξής της στο Παγκόσμιο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO.

Η Fraport Greece, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, επιδιώκει μέσα από αυτή τη δράση να προβάλλει την πολυσύνθετη τουριστική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, μέσω της ανάδειξης της υψηλής γαστρονομικής δυναμικής της, προσφέροντας στους επιβάτες μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει τη φιλοξενία με την τοπική παράδοση.

Η συνέχεια στο mononews.gr

Διαβάστε επίσης

Ερπητοϊοί: Ποιοι έχουν σοβαρότερες επιπτώσεις;

Οι ψυχολογικές επιπτώσεις των διασωστών του ΕΕΣ στα Τέμπη – Μελέτη από εθελοντή

Σύνοδος Κορυφής Υγείας 2024: Ένα δισ. δολάρια για τον ΠΟΥ και οι δωρεές συνεχίζονται από τα Ιδρύματα Γκέιτς και Ροκφέλερ – Παρών ο Άδωνις

Exit mobile version