Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Νέοι γιατροί του εξωτερικού στο Ασκληπιείο της Κω για την ορκωμοσία των Αρίστων

asklipieio-tis-ko

Φοιτητές και νέοι πτυχιούχοι γιατροί από χώρες του εξωτερικού για την Ιπποκρατική εβδομάδα και την ορκωμοσία των Αρίστων Ιατρών θα βρεθούν στο Ασκληπιείο της Κω.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και του Παγκοσμίου Ιπποκρατείου Ινστιτούτου Ιατρών (GDHI) Γιώργος Πατούλης υποδέχθηκε στα γραφεία του Ι.Σ.Α., αριστούχους φοιτητές ιατρικής και νέους πτυχιούχους ιατρούς από χώρες του εξωτερικού.

Την αποστολή αποτελούσαν φοιτητές και νέοι ιατροί από την Ιατρική σχολή του Ευρωπαϊκoύ Πανεπιστημίου Φρανκφούρτης (Παράρτημα της Ιατρικής σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου), την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Γκαίτε Γερμανίας καθώς και των Ιατρικών Σχολών των Πανεπιστημίων Μάντσεστερ, Μπίρμινγχαμ και Λίντς του Ηνωμένου Βασιλείου που ήλθαν στην Ελλάδα για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της Ιπποκρατικής εβδομάδας και να δώσουν τον αυθεντικό Όρκο του Ιπποκράτη στο Ασκληπιείο της Κω, στις 19 Οκτωβρίου 2024.

Παρόν στην υποδοχή ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Ιπποκρατείου Ινστιτούτου ιατρών Δρ. Αντώνιος Πολυδώρου.

Την ορκωμοσία των Αρίστων Ιατρών, και την Ιπποκρατική εβδομάδα συνδιοργανώνει ο ΙΣΑ, μαζί με το διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω, το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, τον Ιατρικό Σύλλογο της Κω και άλλους φορείς.

Επικεφαλής των αποστολών από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η Δρ. Αθηνά Αγγελοπούλου από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ η οποία είναι και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ιατρών της Διασποράς στο Ηνωμένο Βασίλειο (He.Di.D.A. UK), o καθηγητής Δρ. Νικόλαος Μπάτης από το Πανεπιστήμιο του Μπίρμινγχαμ ο οποίος είναι και ο επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στο Μπίρμινγχαμ και η Δρ. Μαριλένα Γιαννούδη από το Πανεπιστήμιο του Λίντς.

Την οργάνωση της επίσκεψης από το Ηνωμένο Βασίλειο συντόνισε ο κύριος Νικόλαος Βελώνης, Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του Παγκοσμίου Ιπποκρατείου Ινστιτούτου Ιατρών και Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μάντσεστερ.

Κατά την υποδοχή, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στην σημασία της Ιπποκρατικής Ιατρικής και του Ιπποκράτειου όρκου και ανέλυσε τους σκοπούς και το έργο του Παγκοσμίου Ιπποκρατείου Ινστιτούτου Ιατρών ενώ παρουσίασε στους συμμετέχοντες βίντεο, από την πρόσφατη διεθνή δράση του Ινστιτούτου.

Αναφέρθηκε επίσης στη ιστορία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας του ΙΣΑ και προσέφερε αναμνηστικά δώρα και το Ιατρικό Εγκόλπιο (Αγγλικά και Ελληνικά) Προτρεπτικοί λόγοι προς Νέους Ιατρούς του Δρ. Πάνου Ζηρογιάννη σε όλους τους συμμετέχοντες.

Από την πλευρά του, ο Δρ. Αντώνιος Πολυδώρου αφού καλωσόρισε τις ξένες αποστολές αναφέρθηκε στο ιστορικό των εκδηλώσεων και εξέφρασε τις ευχές του για την επιτυχία της επίσκεψης των φοιτητών και νέων Ιατρών στην χώρα μας.

Στις αντιφωνήσεις τους, οι επικεφαλής των ξένων αποστολών ευχαρίστησαν θερμά τον Πρόεδρο Γιώργο Πατούλη για την υποδοχή τους στην Ελλάδα και εξέφρασαν τις ευχές τους για την επιτυχία της Ιπποκρατικής εβδομάδας και την επέτειο των 100 ετών λειτουργίας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Διαβάστε επίσης

Χάστε λίπος στην κοιλιά, πίνοντας νερό σε συγκεκριμένες ώρες

Αγαπηδάκη: Η κλιματική κρίση είναι ταξική

Exit mobile version