Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Οι 10 πιο φιλικές και φιλόξενες χώρες για το 2024

oi 10 filikes xwres

Ένα ταξίδι στην Ευρώπη σίγουρα μπορεί να σου αλλάξει τη διάθεση. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες προσφέρουν πολιτισμό, όμορφη αρχιτεκτονική, νόστιμο φαγητό, νυχτερινή ζωή και τόσα ακόμη που μπορεί να απολαύσει ο κάθε επισκέπτης.

Όπως είναι λογικό βέβαια σε κάποιες από αυτές τις χώρες αισθανόμαστε πιο άνετα, ενώ σε άλλες όχι και τόσο. Με αυτό έχει να κάνει και η αποδοχή των τουριστών από τους ντόπιους. Το καταλαβαίνουμε ότι ορισμένες φορές οι τουρίστες μπορεί να είναι πραγματικά ενοχλητικοί.

Φιλόξενες και φιλικές χώρες 

Το γνωστό περιοδικό Condé Nast Traveller ζήτησε από τους αναγνώστες του να ψηφίσουν σε ποιες ευρωπαϊκές χώρες, αισθάνονται πιο ευπρόσδεκτοι.

Όπως επισημαίνει το περιοδικό κάθε χώρα εντυπωσίασε τους αναγνώστες του για διαφορετικούς λόγους, από τις ασφαλείς κοινότητες στην Ισλανδία μέχρι το χαρούμενο πνεύμα στην Ιρλανδία, αλλά όλες μοιράζονται τη βαθιά φιλική ατμόσφαιρα που κάνει έναν τόπο αξέχαστο.

Συγκεκριμένη για την Ελλάδα αναφέρει πως “Η ελληνική οικογένεια δεν γνωρίζει σύνορα, οπότε περιμένετε να σας αγκαλιάσουν σαν συγγενή που επιστρέφει σε όποια περιοχή κι αν βρεθείτε. Κάποτε μια ισχυρή αυτοκρατορία, η χώρα μοιάζει πραγματικά με μια χρονοκάψουλα από τον αρχαίο κόσμο.

Η Ακρόπολη της Αθήνας είναι ο πιο γνωστός αρχαιολογικός χώρος, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα που μπορείτε να ανακαλύψετε, όπως τα σκαλιστά αγάλματα λιονταριών στο παράξενο νησί της Δήλου ή το θέατρο της Επιδαύρου με τις 16.000 θέσεις. Η περιήγηση στα νησιά είναι επίσης must, με 6.000 εκπληκτικές επιλογές”.

Η Αυστρία με ένα εντυπωσιακό σκορ 93,88 στα 100,  εκθρόνισε την περσινή πρωταθλήτρια, την Ιρλανδία. Οι ντόπιοι εκτιμούν την ομορφιά της Αυστρίας και προσκαλούν και άλλους να την απολαύσουν. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ιρλανδία, αλλά το Δουβλίνο δεν μπήκε στη λίστα με τις πιο φιλικές πόλεις, ενώ η Βιέννη το κατάφερε. Το ίδιο ισχύει και για την τρίτη πιο φιλική χώρα, την Κροατία.

Οι 10 πιο φιλικές χώρες στην Ευρώπη

1.Αυστρία
2.Ιρλανδία
3.Κροατία
4.Πορτογαλία
5.Ελλάδα
6.Ισλανδία
7.Ελβετία
8.Τουρκία
9.Ισπανία
10. Γαλλία

Photo Shutterstock

Διαβάστε επίσης 

Condé Nast Traveller: Οι χώρες με τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες

Στα Δωδεκάνησα, ένα από τα επτά «κρυμμένα πετράδια» του πλανήτη για το 2025

Κάρπαθος: Ανάμεσα στους καλύτερους ανερχόμενους προορισμούς του κόσμου

Exit mobile version