«To πρώτο ραντεβού του Σεπτέμβρη είναι αφιερωμένο στην #αιμοδοσία!», αναφέρει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), τονίζοντας ότι η προστασία της υγείας και της ζωής είναι το υπέρτατο αγαθό, που μπορεί ο καθένας και η καθεμιά να υπηρετήσει, δίνοντας ζωή μέσα από το αίμα που κυλάει στις φλέβες του.
Το ΕΚΕΑ αναφέρει ότι απόλυτη προτεραιότητα η εξάλειψη των καθυστερήσεων που έχουν παρουσιαστεί στις μεταγγίσεις των ασθενών με μεσογειακή αναιμία, με την ανάκτηση της εισροής αίματος μέσα από ένα πυκνό πρόγραμμα αιμοδοσιών το προσεχές διάστημα.
Αιμοδοσία για παλιούς και νέους εθελοντές
To Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καλεί νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για συμμετοχή στη συλλογική προσπάθεια εξισορρόπησης των αποθεμάτων και να δώσουν το παρόν, την Τετάρτη 4 και την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος, από τις 14.30 το μεσημέρι μέχρι τις 19.30 το απόγευμα.
Η αιμοληψία διενεργείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΕΑ και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών, σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας
Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:
- Να είσαι 18-65 ετών
- Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
- Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
- Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας
- Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες
ΕΘνικό Κέντρο Αιμοδοσίας
Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) αποτελεί Ν.Π.Δ.Δ που ιδρύθηκε με τον νόμο περί αναδιοργάνωσης των Υπηρεσιών Αιμοδοσίας (Ν.3402/2005). Με αυτόν τον νόμο τέθηκαν οι απαραίτητες συνθήκες και η κατεύθυνση προς την δημιουργία Εθνικού Συστήματος Αιμοδοσίας, προσαρμοσμένου στις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στις βέλτιστες πολιτικές οργάνωσης των Ευρωπαϊκών Χωρών.
Οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται στην περιοχή των Θρακομακεδόνων, στον ίδιο χώρο που βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου κλασματοποίησης πλάσματος. Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) αποτελεί την πιο σοβαρή και αξιόπιστη προσπάθεια των τελευταίων δεκαετιών για την άρτια, σταδιακή και επιστημονικά αποδεκτή αναδιοργάνωση της Αιμοδοσίας στην Ελλάδα.
Photo Shutterstock
Διαβάστε επίσης
Ιός Δυτικού Νείλου: Πάνω από 50 δήμοι στο «κόκκινο» – Ανησυχία για την αιμοδοσία
Θέλετε να ζήσετε περισσότερο; Βγάλτε από τη διατροφή σας αυτές τις τροφές