Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Σε ποια σημεία της Αττικής απαγορεύεται η κολύμβηση

poy apagoreyetai i kolimbisi

Απαγορεύεται η κολύμβηση στα θαλάσσια νερά των περιοχών της Περιφέρειας Αττικής, στις οποίες δεν πληρούνται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της νομοθεσίας των νερών κολύμβησης.

Αναλυτικότερα, ακατάλληλες για κολύμβηση είναι  13 ακτές της Περιφέρειας Αττικής, καθώς μετά από ελέγχους διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούνται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κείμενης νομοθεσίας των νερών κολύμβησης. Οι ακτές αυτές αναφέρονται σε απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη.

Σε ποια σημεία της Αττικής απαγορεύεται η κολύμβηση

Η εγκύκλιος συστήνει στις Δ/νσεις Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής να συνεργασθούν με τους υπεύθυνους εκπροσώπους των ΟΤΑ και τις αντίστοιχες Λιμενικές Αρχές ή Οργανισμούς (ΕΟΤ κ.λπ) τόσο για την εφαρμογή των αναγκαίων προληπτικών ή κατασταλτικών μέτρων από τους υπόχρεους, σε τακτή πάντοτε προθεσμία και στα πλαίσια των υγειονομικών και λοιπών διατάξεων, όσο και για την τήρηση όρων υγιεινής (αποδυτήρια, αποχωρητήρια, ντους, δοχεία συλλογής απορριμμάτων κ.λπ.).

Photo Shutterstock

Διαβάστε επίσης 

Οι καλύτερες παραλίες της Ελλάδας σύμφωνα με τους Times

Η πανσέληνος του Αυγούστου σε μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

 

Exit mobile version